Forbrukerombudet aksjonerer på Gardermoen

Ikke gå i fella - ligg unna ferieklubber.

Forbrukerombudet er en av aktørene som aksjonerer på Gardermoen i dag. Foto: Lars Grøndal
Forbrukerombudet er en av aktørene som aksjonerer på Gardermoen i dag. Foto: Lars Grøndal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

EU har nettopp vedtatt nye og strengere regler for å temme frekke ferieklubb-selgere. Men mange lokkes fortsatt under feriesola.

På Gardermoen er det derfor i dag en aksjon mot salg av ferieklubber. Her står Forbrukerrådet, Forbruker Europa og Forbrukerombudet og informerer turister på vei til Kanariøyene om de fallgruvene selgerne legger opp for dem på feriemålet.

- Hold deg langt unna ferieklubber, oppfordrer Lars Grøndal i Forbrukerombudet.

Han står onsdag formiddag ute på Gardermoen for å informere reisende.

- Hvordan reagerer folk?

- Du kan si at det er to grupper - de som sier at de aldri ville gått inn i slike avtaler, og de som allerede har gjort det. De skjønner fort at de har kjøpt katta i sekken når vi prater med dem, sier Grøndal.

Dette er den beste Kanariøyen...

Går på eldre mennesker

Elise Marie Korsvik er seniorrådgiver i Forbrukerrådet. Hun fraråder sterk alle som måtte tenke på å kjøpe seg inn i enten en ferieklubb eller time-share, til å gjøre akkurat dette.

- Selgerne går typisk frem på gaten eller stranden og lover skrapelodd og premier til tilfeldige mennesker for oppmerksomhet. De foretrekker ofte eldre mennesker på grunn av den gode økonomien de gjerne har.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer