Forbud mot fjelltur i nettoen

En liten alpelandsby i Sveits har innført forbud mot nakenvandring i fjellet.

Trallallaa og bjelleklang i fjellheimen. Foto: Richinud
Trallallaa og bjelleklang i fjellheimen. Foto: Richinud Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Innbyggerne er lei av å se edle deler i fritt fall i sin vakre natur. Dermed er det blitt forbudt å vandre naken rundt i området. Overtredelse medfører bøter på opptil 1.000 kr.

Appenzell har opplevd en stadig tilstrømning av tyske naturister som gjerne vil traske i fjellet mens frisk fjelluft røsker tak i baller og bryst. Det toppet seg da et naturist-reisebyrå begynte å tilby nakenvandringer i fjellene rundt landsbyen, skriver britiske Daily Mail.

Ingen av innbyggerne i Appenzell syntes det var spesielt morsomt å stadig vekk treffe på tyskere kun iført fjellstøvler og ryggsekk.

International Naturist Foundation synes det er synd at forbudet har kommet, og håper Sveits kan lage egne naturiststier i sine fjellområder.

Nakenvandring er ikke noe nytt fenomen. Tyskerne har vært opptatt av naturisme siden begynnelsen av 1800-tallet.

Britisk nakenaktivist

Det er heller ikke bare tyskere som liker å vandre i naturen uten en tråd på kroppen. Steve Gough, også kalt The Naked Rambler, gikk Storbritannia på langs med alt hengende ute i 2003 og 2004. Han ville fremme folks rett til å være nakne i offentligheten. Han ble arrestert flere ganger, men slapp alltid raskt ut igjen. Det var først da han møtte opp kliss naken i sin egen rettsak i Skottland at han fikk en fengselsstraff på tre måneder. Han fortsatte imidlertid med nakenstuntsene sine da han slapp ut, og kledde blant annet av seg på en innenriksflyvning. I desember 2008 ble han igjen fengslet for ordensforstyrrelser - denne gangen i 12 måneder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer