Forbud mot hestekjerrer innføres i Roma

Snart vil hest og vogn bare være tillatt i helgene.

Nå blir hverdagene bedre for hestene i Roma. Foto: Sue Anna Joe
Nå blir hverdagene bedre for hestene i Roma. Foto: Sue Anna Joe Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I ukedager vil ikke Romas innbyggere eller turister høre hestehover som spankulerer rundt i byen. Det skal bare være lovlig å kjøre med hest og kjerre i helgene fremover, skriver Timesonline.co.uk

De 44 vognene vil ikke lenger kunne kjøre i ukedager. Vognene vil bli erstattet med veteranbiler og vognførerne vil kunne få "doble førerkort" for bil og vogn.

Hestene vil bli benyttet i helgene.

- Hestene blir utsatt for forurensing og fulle gater. Dette har ført til flere skandaler og dødsfall blant flere av hestene, sier Michela Vittoria Brambilla, i departementet for turisme.

Det nye forbudet kommer etter en kampanje satt i gang av italienske dyrevernsorganisasjoner.

Livsfarlig for hestene

For litt siden ble den 17 år gamle drosjehesten Birillo sneiet av en lastebil i stor fart foran Colosseum. Hesten fikk panikk, og gled på den glatte brosteinen og brakk beinet. Han ble liggende med store smerter i hele fire timer før veterinærer kom ham til unnsetning. Sjokkerte turister var vitner til ulykken som endte med at det utmattede dyret ble avlivet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer