Forbud mot røyking på stranda

Det innføres røykeforbud på noen strender på Gran Canaria.

RØYKEFORBUD PÅ STRANDEN: Puerto de Mogan på Gran Canaria er et av badestedene som innfører røykeforbud på stranda. De er lei av å plukke sneiper. Foto: colourbox.com
RØYKEFORBUD PÅ STRANDEN: Puerto de Mogan på Gran Canaria er et av badestedene som innfører røykeforbud på stranda. De er lei av å plukke sneiper. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det innføres røykeforbud på noen av strendene på Gran Canaria. Forbudet vil blant annet gjelde i Puerto Rico, Puerto de Mogan og Arguineguin, som er populære destinasjoner for norske sydenturister.

En overtredelse av forbudet vil kunne resultere i en bot på inntil 450 euro, eller 3.450 norske kroner.

I januar 2011 ble det innført røykeforbud på offentlige steder i Spania - noe som ikke ble mottatt med stående ovasjon ...

SISTE: Etter massiv kritikk er forbudet kraftig moderert

Her blir det forbudt

Det er Mogan kommune sør på Gran Canaria som med et knapt flertall i kommunestyret har valgt å innføre røykeforbud på strendene. Dette skriver blant annet Canariajournalen og Spaniaavisen.

I tillegg til nevnte Puerto Rico, Puerto de Mogan og Arguineguin, ligger også strendene i blant annet Diablito, Taurito, Tauro, Cura, Balito, Verga, Amadores og Patalavaca i denne kommunen.

Ikke bare på stranda

Røykeforbud på stranda

Hva synes du om et røykeforbud på stranda? (Avsluttet)
Hurra, så bra - det burde være slikt overalt(55%) 1308
Nei og nei, så dumt(33%) 777
Bryr meg egentlig ikke(11%) 253
Vet ikke(1%) 28
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Røykeforbudet gjelder altså selve strendene, men også langs hele kystområdet - det omfatter også toaletter og bad ved kysten. Det blir også forbudt å kaste fra seg sigarettsneiper.

Sigarettsneipene er noe av det som har utløst forbudet. Spaniaavisen skriver at man i Puerto de Mogan har sett seg leie på at de må fjerne sigarettstumper fra stranden, og man ønsker samtidig å beskytte barns helse.

Hva synes du om et røykeforbud på stranda? Del dine meninger i debatten nedenfor.

- Vi er vant til røykeforbud

De største norske charterselskapene har alle Gran Canaria på sin destinasjonsliste. Informasjonssjef i Apollo, Helen Begby, sier til DinSide at de har hørt om røykeforbudet.

– Ja vi har hørt om at det innføres røykeforbud på strendene i Puerto Mogan, men tror ikke dette vil påvirke ferievalget til veldig mange nordmenn. Vi er jo vant med ulike røykeforbud, dessuten er det godt med alternative strender der man fremdeles får røyke. Det vil nok også være mange som finner dette veldig positivt, sier Begby til DinSide.

Denne loven er altså ikke så merkelig, men det er disse.

Salgsdirektør Marie-Anne Zachrisson i Ving sier til DinSide at de ikke har hørt om dette forbudet, men at de ikke tror det vil ha noen innvirkning på nordmenns reisevalg.

– Nei, det tror jeg ikke, jeg tror folk flest går mot en røykfri hverdag. Vi har vent oss til røykfrie hotellrom, røykfrie fly, røykfrie restauranter og røykfrie flyplasser, så det tror jeg ikke, sier Zachrisson til DinSide.

– Jeg kan tenke meg at dette har med forholdet til forsøpling og sånt, vi liker alle at det er rent og pent på strendene, at det ikke ligger masse sneiper på stranden som ungene kommer borti, men dette er ikke en diskusjon som vi har tatt del i eller blitt kjent med, avslutter Zachrisson.

Hva synes du om et røykeforbud på stranda? Del dine meninger i debatten nedenfor.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer