Forbudslisten

Her er sakene du ikke bør pakke med deg i håndbagasjen.

Publisert
Sist oppdatert

Her er listen over gjenstander du ikke kan ta med om bord i flyet:

Skytevåpen eller lignendeAlle innretninger som ser ut til å kunne avfyre prosjektiler. Herunder hører for eksempel imitasjoner av skytevåpen, leketøysvåpen, signal- og startpistoler, spikerpistoler og lignende, armbrøster, spretterter og slynger og deler til skytevåpen (unntatt er kikkertsikter og andre siktemidler).

Skarpe og spisse gjenstanderAlle skarpe og spisse gjenstander som kan volde skade, som for eksempel økser, piler, isbrodder, skøyter, lommekniver, barberkniver, skistaver, kniver, sakser og diverse spisse verktøy.

Merk at kniver og sakser med bladlengde under seks centimeter egentlig er tillatt. Vi vet imidlertid at vanlig praksis ofte viser at mindre innretninger blir beslaglagt i sikkerhetskontrollen. Merk også at lommekniver og springkniver ikke er tillatt uansett lengde på kniv- og sakseblad.

Stumpe gjenstanderStumpe gjenstander kan også volde skade, og her er noen eksempler på slike som du ikke får ta med deg om bord i flyet: Balltre, batonger, klubber, golfkøller, hockeykøller, padleårer, biljardkø, rullebrett, fiskestenger og diverse kampsportutstyr.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer