Forbudt å svømme med delfiner

Costa Rica har bestemt at det ikke lenger er lov å svømme med delfiner eller hvaler. Det er også ulovlig å holde dem i fangenskap.

Hvis flere land gjør som Costa Rica, blir det ikke mer svømming med delfiner. Foto: Newscast Foto: Newscast
Hvis flere land gjør som Costa Rica, blir det ikke mer svømming med delfiner. Foto: Newscast Foto: Newscast Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Loven er vedtatt fordi myndighetene ønsker å beskytte dyrene. Dyrevernerne jubler over avgjørelsen, og vil jobbe for at flere land innfører samme lov. Turistindustrien er ikke fullt så fornøyd.

På Costa Rica tilbyr nesten 50 selskaper svømming med delfiner, ifølge den britiske avisa Daily Telegraph. I hele Mexicogulfen har svømming med delfiner blitt en veldig populær aktivitet turistene gjerne betaler flere tusen kroner for å oppleve.

Hvorfor så fascinert?

For mange mennesker er en svømmetur med delfiner en stor drøm. De fleste synes delfiner er utrolig søte vesener, og det er en kjent sak at mange delfiner er veldig kontaktsøkende og lekne. Hvem har vel ikke hørt historiene om delfiner som har jaget bort haier som har prøvd å angripe badende mennesker?

Enkelte tar fascinasjonen med delfinene litt lenger. Et raskt søk på internett, og vi får opp mange sider om "holistisk helbredelse". Tilhengere av alternative behandlingsmetoder hevder at en svømmetur med delfiner helbreder sjelen.

Dårlig behandlet

Dyrevernere har i flere år jobbet for å få en slutt på svømming med delfiner. Det har kommet frem flere tilfeller hvor delfiner i fangenskap har blitt behandlet dårlig. Noen sammenligner det med sirkus, der delfinene i virkeligheten er arbeidsdyr, som lærer triks og må jobbe for føden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer