Forbudt å ta ekstra betalt for taxfree-varer

Flyselskap har ikke lov til å ta ekstra gebyr for passasjerer som handler taxfree.

TAXFREE-VARER SKAL KOMME UTENOM HÅNDBAGASJEREGELEN: Ryanair har satt en 10-kilos grense på håndbagasje som er inkludert taxfree-varer. Det reagerer forbrukerorganisasjon FACUA på.  Foto: Per Ervland
TAXFREE-VARER SKAL KOMME UTENOM HÅNDBAGASJEREGELEN: Ryanair har satt en 10-kilos grense på håndbagasje som er inkludert taxfree-varer. Det reagerer forbrukerorganisasjon FACUA på. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At Ryanair har mange rare ekstraavgifter er ikke noe nytt. Men visste du at du ikke kan ha med deg taxfree-poser i tillegg til håndbagasjen?

«Hver passasjer kan kun ha ett kolli håndbagasje (ingen for spedbarn) som veier maks 10 kilo og ikke er større enn 55x40x20 centimeter. Spedbarn kan ikke medbringe egen håndbagasje. Håndveske, stresskoffert, varer fra flyplassbutikker, kamera og lignende må få plass i det ene kolliet med håndbagasje,» informerer flyselskapet om på nettsiden.

Flyselskapet krever 50 euro ekstra hvis du har med deg ting som du ikke får plass til i håndbagasjen.

Men nå blir Ryanair beskyldt for å bryte loven av den spanske forbrukerorganisasjon FACUA, ifølge spaniaavisen.no.

Se en oversikt over alle Ryanairs avgifter her

Kjøp på flyplassen telles ikke

Internasjonale lover sier nemlig at transportøren ikke skal kunne ta betalt for det man tar med som håndbagasje, og dette inkluderer altså kjøp som er gjort på flyplassene.

Unntakene er gjenstander som av sikkerhetsmessige årsaker ikke kan tas med om bord eller gjenstanders om er for store og for tunge, opplyser avisen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer