Forbudt å trekke ned i do

Spesielle fenomener fra verdens regulerende myndigheter …

Publisert
Sist oppdatert

Etter en uvanlig bråkete sommer på feriestedet Faliraki på Rhodos (Hellas) har lokale myndigheter lagt ned forbud mot musikk på utesteder etter klokken 24. Spørs om verdens festglade ungdom vil fortsette å flokke seg til Rhodos etter at dette blir kjent …

Do og sånn

I Kambodsja er det ikke tillatt å bruke vannpistoler under nyttårsfeiringen. Bakgrunnen er at mange har fylt store vannpistoler med kloakk og andre uhumskheter, og forstyrret trafikken med sprutende feiring. Kloakk er også temaet for neste forbud – fra Singapore. I regelby nummer en er du nemlig pålagt å trekke ned i toalettet etter besøk. Glemmer du dette, kan resultatet bli heftige bøter. I Sveits derimot er det ulovlig å trekke i snora etter klokka ti på kvelden, om du bor i leilighet.

Tenk deg om

Det er nok noe lettere å bli lovbryter her, enn i Toronto, der du ikke har lov til å dra en død hest gjennom Yonge Street på søndager. I Quebec i Canada holder de hardt på fransken sin: Her skal alle forretningsskilt skrives på fransk. Om eieren vil skrive på andre språk, må den franske teksten være større enn teksten på andre språk. Enhver som har besøkt Thailand har sikkert fått med seg thaienes nærmest religiøse forhold til kongefamilien. Du skal derfor trå forsiktig omkring alle temaer som berører landets førstefamilie. Det gjelder bokstavelig talt i forhold til landets valuta. Det er forbudt å trå på thailandske bath (myntenheten). Grunnen er at alle sedler og mynter er trykket med bilder av kongen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer