Forbudt for menn

Busser kun for kvinner brukes som virkemiddel mot sextrakassering i Mexico City.

Publisert
Sist oppdatert

Mange kvinner som har reist kollektivt i den meksikanske hovedstanden vil ha opplevd påtrengende utslag av machisme i form av uønsket kroppskontakt, påtrengende stirring og kommentarer.

Hele 22 millioner passasjerer reiser daglig kollektivt i den meksikanske hovedstaden. I fjor ble det registrert syv offentlige klager på seksuell trakassering i Mexico City i fjor, men tallet er sannsynligvis langt høyere, skriver Associated Press.

Kvinnebussene

I mange storbyer opplever kvinner å bli antastet når de tar offentlig transport.
Illustrasjonsfoto: Nick Cowie
I mange storbyer opplever kvinner å bli antastet når de tar offentlig transport.
Illustrasjonsfoto: Nick Cowie Vis mer


Uansett er dette nå nok til at Mexico City nå har innført rene kvinnebusser. Det feminine transporttilbudet startet i januar, skriver CNN, og bussene kjennes igjen på rosa merker i vinduene.

Tilbudet finnes på tre store kollektivlinjer, men planen er at dette skal økes til 18 ruter i løpet av april, skriver Time.

Etterhvert vil også mannlige sjåfører byttes ut med kvinnelige der det er mulig.

Det ukjente Mexico

Kvinner CNN har snakket med beskriver kvinne-bussene som komfortable, og at det føles tryggere. En mannlig sjåfør på disse bussene er også fornøyd.

- Jeg føler meg mer avslappet, jeg jobber mer i fred og bussen holder seg renere.

Mexico City har fra før et tilbud om egne kvinnevogner på t-banen i rushtiden, der politi på stasjonsområdet sørger for at riktig sortering av de reisende.

India, Japan og Brasil er andre land med egne transporttilbud til kvinner.

Kvinnediskriminerende fra Ryanair


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer