Forbudt med høye hæler ved Atens attraksjoner

Greske myndigheter vil ikke ha stilletthæler ved monumentene.

Publisert
Sist oppdatert

Jåledukker som skal til Ateni i sommer bør tenke seg om to ganger. Det er nemlig blitt forbudt å trippe rundt på høye hæler ved Atens arkeologiske attraksjoner.

Greske myndigheter har innført forbudet fordi de mener stilletthæler sliter for mye på de antikke ruinene som ligger strødd rundt om i byen. Det skriver britiske Daily Mail.

Normalt sett har de fleste turister på seg komfortable sko uten høye hæler når de skal se Akropolis eller Dionysos’ teater. Problemet er mest gjeldende under de mange konsertene og teateroppsetningene som arrangeres ved monumentene i sommersesongen.

- Kvinnelige besøkende må ha på seg sko som ikke skader monumentene. Disse monumentene tar skade av det, og det må folk bli klar over, sa Eleni Korka, leder for greske forhistoriske og klassiske antikviteter ved det greske kulturdepartementet.

Dette MÅ du se i Aten

Det blir også forbudt med tyggis ved greske monumenter. Forståelig nok, for det er ikke akkurat pent med tyggisklyser strødd rundt på de flotte antikke ruinene. I 2005 fjernet renholdsarbeidere til sammen 27 kilo tyggis klistret under marmorsetene på teateret Herodes Atticus Odeon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer