Forbudt med saggebukser

Og badetøy utenfor stranda er heller ikke lov.

Dødskult, men ikke lov på karibisk ferieøy. Foto: Stine Okkelmo
Dødskult, men ikke lov på karibisk ferieøy. Foto: Stine Okkelmo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det gjelder å stramme både seg og beltet opp dersom du vil besøke den karibiske øya Grenada. Øyboerne er nemlig lut lei av turister som kommer slentrende med buksene langt nedpå knærne, rapporterer avisen Jamaica Gleaner.

Dermed har politiet gått til det drastiske skritt å sende cruiseskippassasjerer som ikke er kledt skikkelig, tilbake til skipet. Viser du undertøyet, er det bare å marsje tilbake til lugaren og finne et mer anstendig antrekk.

Les også: Kle deg til topps

Badetøy forbudt

De nye reglene innebærer også at det er forbudt å gå rundt i badetøy - med mindre du befinner deg på stranden.

Grenada vil altså ha slutt på at turister trasker rundt på øya kun iført badebukse, eller svinger innom butikken uten å dekke til bikinitoppen.

Les også: Klær kan oppgradere deg - her er triksene

Turister som bryter de nye reglene, vil vanligvis bare bli bedt om å kle på seg, ifølge James Clarkson, politimester i Grenada. Dersom de ikke følger oppfordringen, kan de vente en bot på 270 dollar (nesten 2.000 kr), eller seks måneder i fengsel.

Grenada er ikke alene om å forby sagging. Flere småbyer i USA har forbudt folk å vise undertøyet frem ved å jekke ned buksene. I byen Delcambre får lovbryterne bøter på opptil 500 dollar (ca.3.500 kr), eller seks måneder i fengsel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer