Luftfartsselskaper med driftsforbud i EU

Forbudte flyselskap: - Du må ta regninga

Selv om flyselskapene er forbudt innenfor Europa, kan du havne på slike fly i andre verdensdeler. Det kan bli en dyr lærepenge.

FLYVETT: Mange flyselskap får ikke operere i europeisk luftrom fordi de er vurdert som usikre. Ariana Afghan Airlines er et av dem. Dersom du booker billetter med et slikt selskap fra en flyplass utenfor Europa, får du ikke dekket kostnader ved avbestilling. Foto: Oleg Popov/Reuters/NTB Scanpix
FLYVETT: Mange flyselskap får ikke operere i europeisk luftrom fordi de er vurdert som usikre. Ariana Afghan Airlines er et av dem. Dersom du booker billetter med et slikt selskap fra en flyplass utenfor Europa, får du ikke dekket kostnader ved avbestilling. Foto: Oleg Popov/Reuters/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke alle flyselskap i verden som oppfyller europeiske krav til luftfartssikkerhet, og slike selskap har ikke lov til å fly i europeisk luftrom, ifølge Luftfartstilsynet.

- Grunnene til at et flyselskap havner på listen er ulike, men det er snakk om alvorlige funn etter inspeksjoner gjort av europeiske land. Det kan være teknisk, flyfaglig utdanning, operative rutiner, systemfeil, myndighetsrelatert og annet, sier juridisk direktør Nina Vindvik i tilsynet til Dinside.no.

Likevel kan du havne på et slikt forbudt flyselskap hvis du reiser videre fra en flyplass utenfor Europa, hvis du ikke er nøye med å sjekke opp flyselskapet før du bestiller billettene.

Sjekk lista

Europa har oppnådd et svært høyt sikkerhetsnivå med sine standarder for luftfartssikkerhet. Både EU og landene i EU og EØS samarbeider med sikkerhetsmyndigheter verden over for å heve sikkerhetsstandardene i luftfarten, slik at reisende skal føle seg trygge.

For å gjøre det lett å holde styr på hvilke flyselskap som er til å stole på, publiserer EU-kommisjonen jevnlig en sikkerhetsliste over flyselskaper med driftsforbud i EU.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer