Mat- og drikkepriser:

Forbyr dyr flyplass-øl

Grensa er nådd for hvor mye du må ut med for en øl på flyplassen i New York. Nå har myndighetene tatt grep.

BEGERET ER FULLT: Reisende fra New Yorks flyplasser risikerer ikke lenger å betale blodpris for mat og drikke på flyplassen. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB
BEGERET ER FULLT: Reisende fra New Yorks flyplasser risikerer ikke lenger å betale blodpris for mat og drikke på flyplassen. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mat og – ikke minst – litt drikke, på flyplassen er for mange en viktig del av reiseopplevelsen. Regningen, derimot er ikke alltid like velkommen. For hvor mye betalte du egentlig for den ølen eller vinskvetten?

Vi tipper det er hakket mindre enn det reisende fra LaGuardia-flyplassen i New York har opplevd. Her har reisende måttet betale opptil 28 dollar for en øl, noe som tilsvarer hele 272 norske kroner med dagens kurs.

Om dette var dråpen som fikk begeret til å renne over vites ikke, men nå har flyplassmyndighetene i New York, Port Authority, tatt grep, ifølge TimeOut.com.

Port Authority har ansvar for flyplassene Laguardia, Newark og JFK. De har lansert nye retningslinjer som slår fast at serveringssteder på flyplassen ikke kan ta mer enn ti prosent høyere priser enn «gateprisen» for tilsvarende produkter.

Det stopper heller ikke der. Alle som selger mat og drikke må tilby noen rimelige alternativer. I tillegg må de opplyse kundene om at de kan klage på sosiale medier, dersom de føler at de får betalt for mye.

Vil ikke detaljstyre

Ifølge Erik Lødding, leder for samfunnskontakt i Avinor, er det ikke noen tilsvarende reguleringer på plass på norske flyplasser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.