Foreløpig uvisst

Tirsdag melder SAS at de forlater samarbeidsalliansen Star Alliance. Det kan ha betydning for EuroBonus-poengene dine.

UTE: SAS tar i samme slengen selskapet av børs. Foto: TT News Agency / Johan Nilsson / REUTERS
UTE: SAS tar i samme slengen selskapet av børs. Foto: TT News Agency / Johan Nilsson / REUTERS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SAS' kunngjøring om at de går ut av alliansen Star Alliance, får flere til å lure på hva som vil skje med EuroBonus-poengene de har tjent opp blant annet på reiser gjennom selskapet.

- Når vi går ut av Star Alliance, vil EuroBonus-medlemmene bli tatt godt vare på, betrygger SAS-sjef Anko van der Verff under en pressekonferanse.

Nøyaktig hvordan dette vil gå for seg, er foreløpig uvisst.

- Vil komme en prosess

Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs sier til TV 2 at SAS' avskjed med Star Alliance kan få konsekvenser for EuroBonus-systemet, men at det mest sannsynlig vil bli integrert med SkyTeam, som er alliansen et av selskapets nye eiere, Air France-KLM, er medlem i.

- Det jeg tror, ut ifra det vi har sett tidligere, så vil det komme en prosess hvor man kan konvertere EuroBonus-poeng slik at de blir tilgjengelige i SkyTeam. Jeg tror det vil gå greit, sier han til kanalen.

Heleid av SAS

EuroBonus var fram til høsten 2020 en integrert del av SAS, men ble etter dette skilt ut i datterselskapet SAS EuroBonus AB, som er heleid av SAS.

Børsen har vært i kontakt med SAS' pressekontakt Tonje Sund, som foreløpig henviser til pressemeldingen og pressekonferansen om saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer