Forelsket i Buenos Aires

Etter en uke i byen kommer Buenos Aires høyt opp på lista over våre favorittbyer.

Publisert
Sist oppdatert

Vi sitter med nesene klistret mot taxivinduet mens taxisjåføren kjører som en gærning innover mot sentrum av Buenos Aires. Allerede da flyet gikk inn for landing kjente vi at vi elsket denne byen. Ut av flyvinduet så vi den gigantiske byen brette seg ut på den flate sletten. I mørket lyste de snorrette veiene og kvadratiske kvartalene mot oss.

Klokken ett natt til mandag er Avenida 9 de Julio, som med sine 20 bilfiler skal være verdens bredeste aveny, ganske tom for trafikk. Taxisjåføren kjører på kryss og tvers av filene - noe vi snart skal finne ut at disse gutta også gjør i rushtrafikken. Filmerkingen er visst bare en indikasjon på hvordan du skal kjøre her i byen. Vel installert i hotellet vårt, som ligger et steinkast unna den 68 meter høye obelisken som står som en påle midt i avenidaen, stiger vi ut i Buenos Aires varme natteluft for å finne noe å spise. Hvor lett er det klokken halv to om natten? Ikke noe problem. Vi finner snart en pizzarestaurant som har åpent, og hvor det attpåtil er nesten helt fullt. Her sitter til og med et par barnefamilier og spiser pizza midt i svarte natta. Pizza er forresten en ganske vanlig rett her i Buenos Aires, sammen med den nydelige argentinske biffen, selvsagt. Grunnen er at det var mange italienere som kom hit på slutten av 1800-tallet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer