Storbyferie

Førjulslykke: London venter

Derfor bør du legge førjulshoppingen til den britiske hovedstaden.

GOD STEMNING: London er virkelig en juleby i desember. Ta turen selv og opplev de store og små stedene. Foto: Visit London
GOD STEMNING: London er virkelig en juleby i desember. Ta turen selv og opplev de store og små stedene. Foto: Visit London Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du startet jakten på julestemningen? Dersom du sliter med å finne den, så er det stor sjanse for at lykkes i London.

For nå er millionbyen pyntet til årets julefeiring. Og får du ikke den rette stemningen her, så er det risiko for at den ikke kommer i det hele tatt.

Butikker, gater, parker, torg, kjøpesenter, kafeer, puber, turistattraksjoner og gater. Alt er pyntet med julelys og julepynt. Det er klart for årets storbyferie og juleshopping.

Du grønne, glitrende

London får på sin side litt hjelp fra Norge til å bli den foretrukne julebyen. Det skjer i år for 75. gang og jeg snakker selvsagt juletreet fra Oslo.

Årets tre ble hentet i Sørkedalen i Nordmarka. Deretter starter reisen til London.

Lord Mayor of Westminster, Hamza Taouzzale, og den britiske ambassadøren til Norge, Richard Wood, dro sammen med ordfører Marianne Borgen inn i Nordmarka for den årlige tradisjonen.

Og ordfører Marianne Borgen mener juletregaven er spesielt viktig i år:

– Treet er et symbol på fred og er viktig med tanke på situasjonen i verden akkurat nå. Vi trenger et lyspunkt som representerer gode verdier som vennskap og solidaritet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.