Forleng sommeren i september

Sommeren svinner i Norge, men vi forlenger varmen med Middelhavet i september. Husk bare å reise før høstferien.

Publisert
Sist oppdatert
Kroatias kyst våkner til liv igjen. Foto: Kroatias Ambassade
Kroatias kyst våkner til liv igjen. Foto: Kroatias Ambassade Vis mer

Middelhavslandene er våre viktigste feriedestinasjoner. Ikke uten grunn. Velkjente land som Spania, Hellas, Frankrike og Italia er de som trekker flest besøkende. Tyrkia er både spennende og billig. Og med hele Europas befolkning tilbake bak pc-skjermer og kontorpulter, er det endelig mulig å få pusterom på strendene ved Middelhavet.


Nye veier

Og vil du prøve noe nytt, hvorfor ikke legge ferden til Kroatia? Tidligere Jugoslavias vakre kystlinje var en gigantisk turistmagnet før krigen, og nå begynner det endelig å komme turister til landet igjen. Historiske byer og en mengde idylliske øyer med milevis av lavtrafikkert strandlinje. Dubrovnik er nok det navnet som ringer flest bjeller i norske ører. Selv etter borgerkrigens bombing, er byen regnet som en av de vakreste festningsbyer i verden. Andre steder verdt å sjekke ut er Split, Korcula, Hvar og naturreservatet Kornati. Skjærgården innbyr også til seiling og båtliv, for den som fristes av det.

Det eneste aberet er at du ikke kan fly hit direkte fra Norge. Fly for eksempel via Frankfurt eller Wien.

  • Hvorfor hit i september? Middelhavet er nært nok til en kjapp tur, og langt nok unna klimatisk til å sikre oss deilige, varme sommerdager. Og strendene begynner å bli romslige igjen ...

  • Mer om

    Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer