Formelen for den perfekte strand

Forskere har funnet den matematiske formelen som definerer en perfekt strand.

Publisert
Sist oppdatert

Matte kan brukes til så mangt. Det har forskere fra Wales, Tyrkia og Malta bevist med sin formel som beskriver noe mange er opptatt av i ferien.

En perfekt strand? Cirali i Tyrkia.
En perfekt strand? Cirali i Tyrkia. Vis mer

Skroll ned for mer


Et team av forskere fra Wales, Tyrkia og Malta har sammen brukt tre år på å komme frem til formelen for den perfekte stranden. De har intervjuet 1.000 turister, og kommet frem til en liste over 28 egenskaper som sammen danner drømmestranden. På listen finner vi blant annet klipper, utsikt, tidevann, havfarge og renhet. Det fremheves også at et gammelt slott eller andre ruiner, eller fjell i bakgrunnen, anses som attraktivt.

De 28 egenskapene ble så gitt rangeringer fra en til fem, og forskerne endte opp med en kompleks formel som gir den perfekte strandstandarden.

Gode strender

Forskerne har også funnet frem til strender i de tre landene som skårer høyt i forhold til denne formelen: Aller best er Cirali i Tyrkia som ligger cirka sju mil vest for Antalya, 2,5 mil vest for Kemer. Andre er Dingli Cliffs på Malta, Little Haven i Wales, Fungus Rock på Malta og Poppit Sands i Wales.

Kilde: Ananova

  • Verdens beste strand - en student reiste verden rundt og endte opp med å kåre verdens beste strand.
  • Verktøy for reiselyst

    Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler. Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

    Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer