Formelen for den perfekte strand

Forskere har funnet den matematiske formelen som definerer en perfekt strand.

Publisert
Sist oppdatert

Matte kan brukes til så mangt. Det har forskere fra Wales, Tyrkia og Malta bevist med sin formel som beskriver noe mange er opptatt av i ferien.

Skroll ned for merEt team av forskere fra Wales, Tyrkia og Malta har sammen brukt tre år på å komme frem til formelen for den perfekte stranden. De har intervjuet 1.000 turister, og kommet frem til en liste over 28 egenskaper som sammen danner drømmestranden. På listen finner vi blant annet klipper, utsikt, tidevann, havfarge og renhet. Det fremheves også at et gammelt slott eller andre ruiner, eller fjell i bakgrunnen, anses som attraktivt.

De 28 egenskapene ble så gitt rangeringer fra en til fem, og forskerne endte opp med en kompleks formel som gir den perfekte strandstandarden.

Gode strender

Forskerne har også funnet frem til strender i de tre landene som skårer høyt i forhold til denne formelen: Aller best er Cirali i Tyrkia som ligger cirka sju mil vest for Antalya, 2,5 mil vest for Kemer. Andre er Dingli Cliffs på Malta, Little Haven i Wales, Fungus Rock på Malta og Poppit Sands i Wales.

Kilde: Ananova

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer