Formfin festival

Få med deg imponerende forgjengelige skulpturer i sand, vann, lys og is under årets skulpturfestival i belgiske Zeebrugge.

Bilde fra sandskulpturfestivalen i 1997.
Foto: Inaxi/Skulpturfestival Zeebrugge 2003 Foto: Inaxi/Skulpturfestival Zeebrugge 2003
Bilde fra sandskulpturfestivalen i 1997.
Foto: Inaxi/Skulpturfestival Zeebrugge 2003 Foto: Inaxi/Skulpturfestival Zeebrugge 2003 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det som tidligere har vært en ren sandskulpturfestival, er utvidet til en større skulpturfestival med skulpturer laget i flere materialer. Men den enorme sandskulpturen er nok den mest imponerende.

Skroll ned for mer.


Enormt sandslott

Årets gigantbyggverk i sand kan beundres på stranden i Zeebrugge. Tema for skulpturen er "Opplev Brugge i middelalderen", og verket viser kjente bygninger fra Brugge, samt små hverdagsepisoder fra byen i middelalderen. Det er gått med nesten 9.000 tonn sand til å bygge middelalderopplevelsen; som måler 100 meter i lengden, 100 meter i bredden og 10 meter i høyden.

I tillegg til kjente bygninger fra byen, er det formet et utall av hverdagsepisoder i sanden: Se hvordan fiendtlige tropper stormer festningsvollene som blir forsvart av byens innbyggere, se hvordan ridderne og damene flørter på ridderturnering, og hvordan lokale kjøpmenn handler på torvet. Det blir plass til mang en detalj når sandskulpturen måler 100x100 meter.

Vann, is og lys

I år er altså festivalen utvidet. I tillegg til sandskulpturen, kan besøkende på stranden også beundre skulpturer laget i andre forgjengelige materialer. Her er avanserte vannskulpturer med over 600 datastyrte vannstråler og undervannslys for de riktige effektene, her er lyd- og lysshow, og isskulpturer utstilt i et kjølende igloo-telt.

Det ligger med andre ord godt til rette for en formfylt opplevelse i Belgia. Avspark er i dag, fredag 1. august, med lys og smell fra fyrverkeri klokken 23.

 • Klikk her for store bilder fra tidligere års sandskulpturfestivaler.
 • Festivalfakta

  Hvor: Zeebrugge, Belgia
  Når: Daglig fra 2. august til 7. september. Åpent fra 10 til 22.
  Entréavgift: 9 euro for voksne, 5 euro for barn mellom seks og 11 år. Gratis for barn under fem år i følge med voksne.

 • Her er Zeebrugge (kart)
 • Ut å reise?


  Vi har hjelpemidlene som gjør reiseplanleggingen lettere:
 • Billige reiser: Let opp de billigste charterreisene med vår restplassliste. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon, les mer om dette her.
 • Lesernes reisetips og meninger: Les drøye 700 artikler og nesten 10.000 vurderinger av reisemål verden rundt – og skriv inn dine tips og reiseskildringer.
 • Vrien valuta? La valutakalkulatoren gjøre de vriene regnestykkene for deg.
 • Når er skoleferien? Sjekk når barna har ferie, eller hvilke perioder du uten barn bør ligge unna for å unngå pristoppene.

 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer