Formfin festival

Få med deg imponerende forgjengelige skulpturer i sand, vann, lys og is under årets skulpturfestival i belgiske Zeebrugge.

Bilde fra sandskulpturfestivalen i 1997.
Foto: Inaxi/Skulpturfestival Zeebrugge 2003 Foto: Inaxi/Skulpturfestival Zeebrugge 2003
Bilde fra sandskulpturfestivalen i 1997.
Foto: Inaxi/Skulpturfestival Zeebrugge 2003 Foto: Inaxi/Skulpturfestival Zeebrugge 2003 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det som tidligere har vært en ren sandskulpturfestival, er utvidet til en større skulpturfestival med skulpturer laget i flere materialer. Men den enorme sandskulpturen er nok den mest imponerende.

Skroll ned for mer.

Enormt sandslott

Årets gigantbyggverk i sand kan beundres på stranden i Zeebrugge. Tema for skulpturen er "Opplev Brugge i middelalderen", og verket viser kjente bygninger fra Brugge, samt små hverdagsepisoder fra byen i middelalderen. Det er gått med nesten 9.000 tonn sand til å bygge middelalderopplevelsen; som måler 100 meter i lengden, 100 meter i bredden og 10 meter i høyden.

I tillegg til kjente bygninger fra byen, er det formet et utall av hverdagsepisoder i sanden: Se hvordan fiendtlige tropper stormer festningsvollene som blir forsvart av byens innbyggere, se hvordan ridderne og damene flørter på ridderturnering, og hvordan lokale kjøpmenn handler på torvet. Det blir plass til mang en detalj når sandskulpturen måler 100x100 meter.

Vann, is og lys

I år er altså festivalen utvidet. I tillegg til sandskulpturen, kan besøkende på stranden også beundre skulpturer laget i andre forgjengelige materialer. Her er avanserte vannskulpturer med over 600 datastyrte vannstråler og undervannslys for de riktige effektene, her er lyd- og lysshow, og isskulpturer utstilt i et kjølende igloo-telt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer