Fornøyelige julemarked

Fredag 19. november åpner dørene til julemarkedet på Liseberg i Göteborg. Markedet i Tivoli i København åpnet forrige helg, så nå er det full fart med fornøyelige julemarkeder.

Liseberg i juleskrud.
Foto: Stig Kälvelid/Liseberg Foto: Stig Kälvelid
Liseberg i juleskrud.
Foto: Stig Kälvelid/Liseberg Foto: Stig Kälvelid Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

19. november tennes de 3.286.722 julelysene rundt om på Liseberg, julebodene åpnes og en god del av de kjørende attraksjonene vekkes av vinterdvalen for en liten måned. Lisebergskaninen har fått nisselue, det lukter gløgg, pepperkaker og lussekatter, og ungene kan stå på ski - eller kanskje hele familien vil prøve seg på skøytebanen?

Lisebergs attraksjoner

I tillegg til butikkene som allerede finnes inne på Lisebergsområdet, er det satt opp juleboder som selger alt fra hjemmelaget sennep og håndstøpte stearinlys til polkagriser og sigarer. Cirka 20 kjørende attraksjoner har juleåpent, og i tillegg er det laget en skibakke hvor barn opp til sju år kan låne utstyr og teste skiferdighetene. Man kan også leie skøyter og friste lykken på glattisen og ellers bli med på sledetur eller besøke Nissenes Verden. Det er også juleunderholdning og juleeventyr fra scenene, og de minste kan treffe julenissen og overlevere ønskeliste - som for øvrig kan lastes ned og skrives ut fra Lisebergs nettside. Selv julenissen har altså begynt å se nytten i Internett ...

Inngang til Lisebergs julemarked koster 50 svenske kroner for voksne, og er gratis for barn under sju år. Du må kjøpe billetter for å prøve attraksjonene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer