Reiseforsikring

Forsikringsselskap advarer mot svartelistet legeklinikk på Gran Canaria

Mann (70) måtte betale 50.000 kroner for legebehandling som kunne vært løst med medisin til bare 120 kroner.

SVARTELISTET: Dette legekontoret på Gran Canaria svartelistet av de aller fleste forsikringsselskap, men klarer likevel å lokke til seg kunder, som blir manipulert til å betale titusener for behandling de egentlig ikke trenger, ifølge Gjensidige. Foto: Gjensidige.
SVARTELISTET: Dette legekontoret på Gran Canaria svartelistet av de aller fleste forsikringsselskap, men klarer likevel å lokke til seg kunder, som blir manipulert til å betale titusener for behandling de egentlig ikke trenger, ifølge Gjensidige. Foto: Gjensidige. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er svært sjelden vi navngir en klinikk på denne måten, men mener at det er riktig å gjøre i denne saken, sier kommunikasjonssjef Arne Voll i Gjensidige til Dinside.no.

Legeklinikken forsikringsselskapet advarer mot ligger i populære Puerto Rico på ferieøya Gran Canaria, og lokker til seg nordiske kunder, deriblant flere nordmenn, med skiltet «skandinavisk talende klinikk», selv om klinikken er svartelistet av flere forsikringsselskap og advares mot i flere nettartikler (bare gjør et Google-søk på klinikknavnet).

De siste årene har Gjensidige hatt flere titall kunder som har opplevd å bli svindlet ved dette legekontoret.

Betalte 50.000 kroner for «livsnødvendig» behandling

Én av historiene handler om et ektepar i 70-årene som ferierte på den populære kanariøya i november 2019. Mannen begynt å føle seg dårlig etter noen få dager på øya og bestemte seg for å oppsøke lege.

Da var det forlokkende å oppsøke legekontoret «midt i smørøyet» av Gran Canaria med den forlokkende språklovnaden.

Paret trodde i utgangspunktet at det kunne være luftveisproblemer, bronkitt eller lignende som plaget mannen, men etter en svært grundig undersøkelse på legeklinikken, konkluderte legen med at mannen trengte tre til fire intravanøse behandlinger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer