Forsikringsselskap: Reisende bør holde seg oppdatert

Fra 15. juli åpnes det for feriereiser til store deler av Europa, men forsikringsselskapene tror at justeringer på FHIs feriekart kan gi utfordringer.

REISERÅD: Selv om regjeringen åpner for reiser til flere europeiske land, er det viktig å holde seg oppdatert på reiserådene. Foto: NTB Scanpix/Shutterstock
REISERÅD: Selv om regjeringen åpner for reiser til flere europeiske land, er det viktig å holde seg oppdatert på reiserådene. Foto: NTB Scanpix/Shutterstock Vis mer
Publisert

Regjeringen har gjort det klart at det åpnes for ferie- og fritidsreiser til alle land i EØS- og Schengen-området med unntak av Bulgaria, Kroatia, Ungarn, Luxembourg, Romania og store deler av Sverige fra 15. juli.

Minst hver 14. dag blir Folkehelseinstituttets kart over hvilke land som oppfyller de norske reisekriteriene, oppdatert. Dersom man er på ferie i et land som «skifter farge», får man karantene når man kommer hjem til Norge.

– Sånne situasjoner kan oppstå. Noen land kan gå fra grønt til rødt på mindre enn 14 dager, sa fagdirektør Frode Forland ved FHI på regjeringens pressekonferanse fredag ettermiddag.

Stiller krav

Kommunikasjonsrådgiver Andreas Bibow Handeland i If og Europeiske Reiseforsikring sier at dette stiller krav til forbrukeren, som til enhver tid bør oppdatere seg på situasjonen for sitt reisemål.

Reiseforsikringen gjelder som normalt dersom landet eller regionen var «grønn» ved avreise.

– Vi dekker merkostnader til evakuering hjem til Norge dersom myndighetene skulle beordre dette hvis situasjonen endrer seg. Vi erstatter også kostnader knyttet til en eventuell karantene eller et utreiseforbud man skulle bli pålagt av lokale myndigheter, sier Handeland i en pressemelding

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.