Nødpass

Forsikringsselskapene dekker forsinkelsen mens du venter på nødpass

Men bare hvis passet blir stjålet.

VENN I NØDEN: Flere forsikringsselskap dekker utgiftene til nytt pass eller nødpass i tillegg til medfølgende reiseforsinkelser så lenge passet er stjålet. Du må likevel huske at nødpass ikke funker i alle land. Foto: Terje Bendiksby/NTB Scanpix.
VENN I NØDEN: Flere forsikringsselskap dekker utgiftene til nytt pass eller nødpass i tillegg til medfølgende reiseforsinkelser så lenge passet er stjålet. Du må likevel huske at nødpass ikke funker i alle land. Foto: Terje Bendiksby/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du reise utenlands i sommer, må du huske å ta med deg passet ditt. Før reisen er det også viktig å sjekke at passet er gyldig, altså ikke gått over utløpsdatoen.

Forsikringsselskapene dekker nemlig ikke utgiftene hvis du har glemt passet eller ikke sjekket utløpsdatoen. Det de dekker, derimot, er utgiftene til nytt pass, nødpass og reiseforsinkelser som følge av venting på dokumentene hvis passet ditt blir stjålet.

– Vi har et par hundre saker om stjålne, bortkomne og mistede pass hvert år, og tallet ligger ganske stabilt, sier Ole Irgens, kommunikasjonssjef i Tryg Forsikring.

Ifølge Politidirektoratet ble det anmeldt 34.000 norske pass som var stjålet eller tapt i fjor, samt utstedt 29.685 nødpass.

Prisen på et nødpass er 450 kroner eller 270 kroner for de under 16 år, det samme som et vanlig norsk pass koster. Nødpasset er kun gyldig på én reise og må leveres til politiet, passmyndigheten eller grensekontrollen når du kommer tilbake fra reisen.

Krav til oppbevaring av pass

Både Tryg, DNB Forsikring og Europeiske Reiseforsikring dekker utgiftene til nytt pass eller nødpass i tillegg til medfølgende reiseforsinkelser så lenge passet er stjålet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer