Forsikringssvindler: Lur på tur?

Vi svindler grovt. Forsikringsselskapene setter inn store ressurser for å avsløre gjerningsmennene, men det er ikke alltid like lett. Noen ganger er forsøkene imidlertid svært så åpenbare…

Stadig fler blir "syke" på ferien.
Stadig fler blir "syke" på ferien. Vis mer
Publisert

Har du hørt om han som presenterte forsikringsselskapet for en sykehusregning på over 160.000 kroner etter behandling for et lyskespark i Argentina? Etter noen enkle rutinesjekker kom det frem at mannen hadde gjennomført en operasjon av en litt mer komplisert art: En penisforlengelse!

Medisinsk fagdirektør i Europeiske Reiseforsikring Sverre Kjølstad bekrefter at forsikringssvindel er et økende problem og at konsekvensene også berører ærlige forsikringstakere: - Mellom 600 og 1.200 kroner av din årlige totale forsikringspremie går til dekning av svindel. Reiseforsikring er spesielt utsatt for svindel. Folk tror gjerne at jo lengre de reiser, jo lettere blir det å svindle. Dette stemmer dårlig. Vi har et globalt nettverk som gjør det lett for oss å følge opp mistenkelige forhold.

Plastisk kirurgi - helt gratis?

Stadig flere forsøker å finansiere ferieturen eller ønskede plastiske inngrep ved hjelp av forsikringssvindel. Finansnæringens Hovedorganisasjon har registrert at antall forsøk på svindel med reiseforsikring har steget til godt over det doble over de ti siste årene:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer