Forsiktig åpning for Rygge

Rygge Lufthavn har slitt med oppstartsvansker, men holder på planlagt startdato.

Rygge under bygging, men oppstarten blir ikke helt som først planlagt. Foto: Luftforsvaret
Rygge under bygging, men oppstarten blir ikke helt som først planlagt. Foto: Luftforsvaret Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Moss Lufthavn Rygge i Østfold er under utbygging til å bli en større regional lufthavn, men har slitt med å få turoperatører og flyselskaper på laget. En av årsakene er at Samferdselsdepartementet ikke har avgjort hvilke landingsavgifter flyselskapene skal betale.

Forsiktig åpning

Det har vært spekulert i om flyplassåpningen må utsettes, men NRK melder at den tidligere annonserte åpningsdatoen fortsatt gjelder. Styret for flyplassen har i et møte tidlig i juni opprettholdt åpningsdatoen 1. oktober, men sier til NRK at åpningen blir forsiktig og at hovedåpning av flyplassen først vil komme på våren neste år.

Selskaper som er med fra Rygge

Norwegian regner med å komme igang med flygninger fra Rygge, tidligst våren 2008, skriver NRK Østfold på sine nettsider. Selskapet VitalTour skal gjøre en testreise fra Rygge Lufthavn til Kypros den 29. oktober, og planlegger kun turer i vinterhalvåret dersom tilbudet blir en suksess.

Tyrkiareiser, Apollo, Star Tour og Saga/Ving har også bekreftet at de vil fly fra Rygge, og allerede planlagte flyavgtanger til Kanariøyene vil helt sikkert i høst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer