Forsmak på Mathallen

– Dette er en matgledens hus, sier festivalsjef Sverre Landmark under åpningen av Forsmak-festivalen på den nye Mathallen i Oslo.

PØLSEKLIPPING: Fylkesmann Valgerd Svarstad Haugland stor for pølseklipping under åpninga av Forsmak-festivalen, sammen med byråd Hallstein Braaten Bjercke og kokk Bent Stiansen.  Foto: Sebastian Berg Hestvedt
PØLSEKLIPPING: Fylkesmann Valgerd Svarstad Haugland stor for pølseklipping under åpninga av Forsmak-festivalen, sammen med byråd Hallstein Braaten Bjercke og kokk Bent Stiansen. Foto: Sebastian Berg Hestvedt Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Forventningene til helgen er store, men jeg må innrømme at etter å ha åpnet dørene her i dag, og vi ser så mange som har møtt fram, så er drømmene nesten tilfredsstilt, sier en veldig fornøyd festivalsjef i Forsmak, Sverre Landmark, til DinSide.

Vi er på åpninga av Forsmak-festivalen fredag formiddag, sammen med (overraskende) veldig mange andre.

Forsmak er en mat- og drikkefestival som arrangeres i det som skal bli Oslos nye mathall, på Vulkan ved Akerselva. Mens festivalen strekker seg fra fredag 2. til lørdag 3. mars, skal Mathallen med sine faste butikker åpne i oktober i år.

- Dette blir en mathall for Oslo, Akershus og alle andre som besøker Oslo, sier Fylkesmann Valgerd Svarstad Haugland. Foto: Sebastian Berg Hestvedt
- Dette blir en mathall for Oslo, Akershus og alle andre som besøker Oslo, sier Fylkesmann Valgerd Svarstad Haugland. Foto: Sebastian Berg Hestvedt Vis mer


– Dette er Storstua, glem Rådhuset

– Mathallen er for alle. Hver gang turister kommer til Oslo, skal vi vise dem Mathallen, dette er storstua vår, glem Rådhuset, sier mesterkokken Bent Stiansen som driver restauranten Statholdergaarden i Oslo.

Fylkesmann Valgerd Svarstad Haugland var med på pølseklippingen og åpningen av Forsmak-festivalen.

– Her kan vi få vise fram noe av matskattene vi faktisk har her i landet, men som vi ikke er så flinke til å vise fram. Nå kan alle de små forhandlerne få vise fram sine produkter uavhengig av de store kjedene, sier Svarstad Haugland til DinSide.

Bilder fra Forsmak og Mathallen:


– Rocka og folkelig

Du vil kunne se noen av butikkene som skal være faste innslag når Mathallen åpner i oktober, under Forsmak-festivalen. For øvrig er det mange mindre aktører på festivalen, som selger alt fra øl og brennevin til kaninkjøtt, elg, lefser og syltetøy. Det er et stort Bondens Marked.

Når Mathallen åpner i oktober, vil det være rundt 25 butikker på plass i den tre etasjer store bygningen. Dette skal være et sted for både kjøp av mat, matopplevelser og en møteplass for profesjonelle. Du skal finne kjøtt, fisk, grønnsaker og kaffe, det blir kafeer, restauranter, små spesialistbutikker samt en rekke matrelaterte aktiviteter.

Sverre Landmark i Mathallen Vulkan sier til DinSide at Mathallen må gjøres på en norsk måte.

Festivalsjef Sverre Landmark viser stolt frem Mathallen på Vulkan. Foto: Sebastian Berg Hestvedt
Festivalsjef Sverre Landmark viser stolt frem Mathallen på Vulkan. Foto: Sebastian Berg Hestvedt Vis mer


– Det nytter ikke å gjøre dette kjempeeksklusivt. Samtidig må vi sørge for at det kommer folk hit også på for eksempel tirsdager, så vi må gjøre det attraktivt for bransjefolk også. Dette skal være et gastronomiens hus, eller matgledens hus, sier Landmark til DinSide.

– Blir dette et sted med kun dyre varer?

– Ja, det blir litt dyrere, men det skal være eksklusivt på en god måte, dette er kvalitetsvarer. Men ettersom det er småskalaprodusenter, så blir det dyrere, sier Sverre Landmark.

– Men det er vårt mål at det ikke skal være ekskluderende. Det skal være rocka og folkelig, man skal ikke føle seg eksludert av stemningen her. Men man må regne med å betale litt mer for noe som er ekstremt mye bedre, sier Sverre Landmark.

Fakta

Hva: Matfestivalen Forsmak
Hvor: Mathallen på Vulkan i Oslo
Når: Fredag 2. og lørdag 3. mars. Lørdag starter med gratis frokost klokken 10
Hva skjer: Mathallen holder åpent til klokken 20 fredag, og fra 10 til 18 på lørdag. Du kan se et fullstendig program med alt hva som skjer av kurs og annet, på nettsidene til Mathallen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer