Først med full pott i corona-stjerner

Italiensk flyplass verdens første med full corona-pott i ny stjernekåring.

BEST I EUROPA: Roma Fiumicino er foreløpig eneste flyplass som er belønnet med fem stjerner i Skytrax-kåringen for flyplassenes corona-tiltak - som er det beste man kan få. Påbudt munnbind og tydelig og enkel informasjon er noe av det flyplassen vinner på. Foto: NTB scanpix
BEST I EUROPA: Roma Fiumicino er foreløpig eneste flyplass som er belønnet med fem stjerner i Skytrax-kåringen for flyplassenes corona-tiltak - som er det beste man kan få. Påbudt munnbind og tydelig og enkel informasjon er noe av det flyplassen vinner på. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Roma-flyplassen Fiumicino er verdens første flyplass som er tildelt fem stjerner i corona-kåring.

Fem stjerner er toppresultatet og det maksimale antall stjerner flyplassene kan få.

Det er Skytrax som står bak kåringen. De er godt kjent for sine kåringer av flyselskap og flyplasser i normale reisetider - men akkurat denne «coronakåringen» er helt ny.

Dette er en særlig stjernevurdering av flyplasser når det kommer til anti-covid-tiltak.

Det handler altså om hygiene og andre ting som flyplassene gjør for å trygge ansatte og reisende i situasjonen med coronaviruset.

Det er foreløpig ingen andre flyplasser som har nådd helt opp i tet sammen med Roma Fiumicino.

Så langt er det kun flyplasser i Europa som er vurdert - men Skytrax skriver at de håper å kunne vurdere flyplasser også i Nord-Amerika, Midtøsten og Asia når grensene etterhvert åpner, som de håper vil skje i oktober 2020.

Husk: Italia er rødt

Italia er blant de mange landene som er merket røde av norske myndigheter. Dersom du reiser, må du i ti dagers innreisekarantene ved retur.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer