Først og fremst i Danmark

Her er de fremste turistattraksjonene i Danmark.

Publisert
Sist oppdatert

Først og fremst i Danmark

  1. Topp 25 i Danmark


Tivoli ligger igjen på førsteplass over de aller mest populære attraksjonene i Danmark. Dette er nok, ved siden av Legoland, den mest kjente av de danske fornøyelsesparkene, og besøkes også av store mengder nordmenn hvert år.

Dæmonen skal sørge for enda flere besøkende til Tivoli i år. Foto: Tivoli AS
Dæmonen skal sørge for enda flere besøkende til Tivoli i år. Foto: Tivoli AS Vis mer


1. Tivoli (4.098.917)

Sannsynligvis blir ikke besøkstallene i år mindre av at Københavns fremste attraksjon har føyd berg- og dalbanen Dæmonen til sitt reportoar. Den ble åpnet i mars, og er av typen floorless, altså at du sitter og dingler med beina. Banen har maksfart på 77 km/t, og rager 28 meter over bakken.

2. Dyrehavsbakken (2.600.000)

Bakken har tradisjon helt tilbake til 1583, og er med det verdens eldste fornøyelsespark. Den ligger på Klampenborg, cirka 20 minutter med tog fra København sentrum.

3. Legoland (1.630.000)

Med drøye 50 attraksjoner og 50 millioner legoklosser er fornøyelsesparken i Billund fortsatt høyt oppe på listen over sommerferiefavoritter for klosseglade barn og deres foreldre.

4. Zoologisk Have, København (1.196.803)

Tilbake til København for attraksjon nummer fire på listen, der det er dyrene som virker tiltrekkende på turister.

5. Lalandia (633.092)

Feriebyen utenfor Rødby virker spesielt tiltrekkende på barnefamilier med masser av badeaktiviteter.

6. Bon Bon Land (616.000)

Godteriprodusenten Bon Bon er nok mer kjent for norske barn enn Bon Bon Land som ligger i Holme-Olstrup. Her er det drøyt 70 ulike attraksjoner med basis i godterier og drops.

7. Canal Tours, København (557.200)

DFDS driver Canal Tours, og feirer i år 100 år i Københavns havn med gratis kanalturer på kveldene 1. - 4. juni. Du kan ta sjøveien både i åpne og overbygde farkoster.

8. Faarup Sommerland (496.000)

Faarup i Saltum kan håpe på et rykk opp på listen i år i og med lanseringen av Danmarks største berg- og dalbane i tre, Falken. Banen er 20 meter høy og kjører i maks 75 km/t.

9. Djurs Sommerland (453.000)

Louisiana har vakker kunst, arkitektur og beliggenhet. Foto: Visitdenmark/Nicolai Perjesi Foto: Visitdenmark/Nicolai Perjesi
Louisiana har vakker kunst, arkitektur og beliggenhet. Foto: Visitdenmark/Nicolai Perjesi Foto: Visitdenmark/Nicolai Perjesi Vis mer

Nok et familietrekkplaster, Djurs i Nimtofte er badeland og fornøyelsespark.


10. Louisiana (437.500)

Det vakre museumsområdet Lousiana i Humlebæk utenfor København er en attraksjon som ikke retter seg spesielt mot barn og barnefamilier. Her er det moderne kunst som trekker besøkende.

(Besøkstallene for 2003 står i parantes.)

  • Resten av topp 25-listen ser du her.

  • Tallene gjelder for 2003 og kommer fra Danmarks turistråd. Rangeringen er basert på data fra Danmarks Statistik, Foreningen av danske forlystelsesparker, Øernes attraktioner og Danske akvarier og Zoologiske anlegg.    Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer