Først og fremst i Danmark

Her er de fremste turistattraksjonene i Danmark.

Publisert
Sist oppdatert

Tivoli ligger igjen på førsteplass over de aller mest populære attraksjonene i Danmark. Dette er nok, ved siden av Legoland, den mest kjente av de danske fornøyelsesparkene, og besøkes også av store mengder nordmenn hvert år.

1. Tivoli (4.098.917)

Sannsynligvis blir ikke besøkstallene i år mindre av at Københavns fremste attraksjon har føyd berg- og dalbanen Dæmonen til sitt reportoar. Den ble åpnet i mars, og er av typen floorless, altså at du sitter og dingler med beina. Banen har maksfart på 77 km/t, og rager 28 meter over bakken.

2. Dyrehavsbakken (2.600.000)

Bakken har tradisjon helt tilbake til 1583, og er med det verdens eldste fornøyelsespark. Den ligger på Klampenborg, cirka 20 minutter med tog fra København sentrum.

3. Legoland (1.630.000)

Med drøye 50 attraksjoner og 50 millioner legoklosser er fornøyelsesparken i Billund fortsatt høyt oppe på listen over sommerferiefavoritter for klosseglade barn og deres foreldre.

4. Zoologisk Have, København (1.196.803)

Tilbake til København for attraksjon nummer fire på listen, der det er dyrene som virker tiltrekkende på turister.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer