Nye, norske lavprisselskap

Første avgangsdato for Flyr er satt

Flyselskapet Norse Atlantic Airways, derimot, har en litt mer «svevende» oppstartsdato.

FERIEN 2021: Dette sier Erna Solberg om mulighetene for utenlandsreiser i sommer. I saken under kan du lese om de nye lavprisselskapene som kanskje kan fly deg rundt i Norge til sommeren. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Det nye, norske lavprisselskapet Flyr avslører nå flere detaljer rundt sin første flyvning:

Selskapet satser på å ha første avgang den 30. juni, og flyet skal gå fra Oslo til Tromsø, skriver Flysmart24.no.

Billettsalget starter i mai, ifølge en børsmelding fra Flyr.

Holder prislappen tett til brystet

Flyr forteller dog ikke hvilket prisnivå de første billettene vil ligge på.

Det eneste de sier, er at prisnivået deres vil gå rett inn i konkurransen med SAS, Norwegian og Wizz Air når det gjelder norske innenriksflyvninger.

Kan bli priskrig til sommeren

Tidligere i mars spådde flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs i Winair priskrig til sommeren. Fire av fem av oss planlegger nemlig sommerferie i Norge på grunn av pandemien, viser en ny undersøkelse.

- Hvis dette blir resultatet, tror jeg Wizz Air vil slå til med svært lave billettpriser, kanskje helt ned til ti kroner for en enveisbillett innenlands. Jeg tror ikke SAS, Norwegian, Flyr og Widerøe vil følge på med så lave billettpriser, men det ligger i kortene at det vil bli priskrig mellom SAS, Norwegian og Flyr, sa Elnæs til NTB.

Hva med flyselskapet til Kjos & Co.?

I tillegg til Flyr, er det enda et lavprisselskap som snart taxer inn på norske flyplasser klare til å frakte oss utenfor landegrensene:

Mandag 15. mars ble det kjent at gründer Bjørn Tore Larsen i bemanningsselskapet OSM starter et lytt lavprisflyselskap sammen med flere andre investorer. Larsen har, blant annet, fått med seg to andre «Bjørner», nemlig Norwegian- gründerne Bjørn Kjos og Bjørn Kise.

De skal altså nå satse på langdistanseflyginger gjennom lavprisselskapet Norse Atlantic Airways.

JA, KLART DU KAN: Varme pølser og Rett i koppen på flyet? Ta med termos gjennom sikkerhetskontrollen, fyll den opp med varmt vann på en kafé og slipp unna den dyre flymaten. Dinside har testet. Video: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Norse har ikke offentliggjort en spesifikk ruteplan, men nevner destinasjoner som New York, Los Angeles og Miami på amerikansk side, og London, Paris og Oslo på europeisk side, ifølge E24.

Etter planen skal Norse være klar for oppstart i desember 2021 med billettsalgsstart i høst, men datoen er ikke «hugget i stein».

Grunnen til at investorene har peilet seg inn på desember, er at de tror at dette er tidspunktet da vaksinasjonen har kommet så langt i Europa og USA at det blir mulig å reise tilnærmet som normalt, har Flysmart24.no tidligere skrevet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer