Første private romturist om 30 måneder

Richard Bransons Virgin-gruppe skal begynne å sende turister ut i rommet i løpet av 30 måneder.

Publisert
Sist oppdatert

Om 30 måneder er det klart for de første ordentlig private romturistene. Riktignok har en minimal håndfull rikinger betalt seg til deltakelse på "offentlige" romreiser med lengre opphold med utgangspunkt i Russland, men dette har vært til priser som kun en litt større håndfull har vært i stand til å betale.

Etter en konkurranse i fjor, gikk Spaceshipone i oktober av med seieren som første private selskap som greide to turer ut i rommet med samme fartøy på en uke. Allerede i forkant av disse to vinnerturene inngikk Richard Bransons selskap Virgin en avtale med Mojave Aerospace Ventures, selskapet bak Spaceshipone, om kjøp av fem romfartøyer.

>> Romvinner i Mach 3

"Overkommelig" pris

Bransons romturselskap som har fått navnet Virgin Galactic, blir etter alle solemerker det første private romturistselskapet i verden, og Branson har nå sagt at selskapet regner med å sende sine første romturister ut i rommet om to og et halvt år. Det første romfartøyet er foreløpig på tegnebrettet, og skal hete VSS Enterprise.

- Vi ønsker å gjøre romreiser så overkommelig i pris som mulig for mennesker over hele verden, sa Branson på en pressekonferanse i Mumbay, India, forrige uke. Det skriver USA Today.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer