Førsteklasses avtrede

Do kan være alt fra et halvstinkende hull i bakken til en eksplosjon av humor og dekorasjonsglede. Vi viser vei til noen av Oslos stiligste toaletter – og tar imot tips om flere.

Publisert
Sist oppdatert

De er helt nødvendige, men til tider ytterst ukomfortable. Må det virkelig være slik at vi kniper igjen for å slippe å gå på offentlige toaletter? Nei – denne oversikten over noen av de mer fristende og spesielle offentlige toalettene i Oslo og resten av verden viser at det å tømme tanken ikke trenger å være en påkjenning.

Fuglekvitter, sikkerhetsvakter og grenseløs utsikt. Se bildene fra noen av Oslos lekreste og morsomste avtreder

1: Uslåelig utsikt på Summit 21

Hvilke andre steder kan gutta tømme tanken med slik utsikt? Beliggenheten på herretoalettet øverst i SAS-hotellet er den direkte årsaken til topplasseringene om vi skal rangere Oslos toaletter. Spørsmålet er om WOW-følelsen foran den uendelige utsikten ødelegger tømmemekanismen? Ikke stedet for høyderedde …

Hvor? Holbergsgate 30

2: Sprellende morsomt på Mini Bottle Gallery

Dette er et ytterst festlig museum, som krones med to stykk ekstremt spesielle toaletter. Muligens det sprekeste avtredet i hovedstaden? Dametoalettet er i sjokkerende rosa, som tatt rett ut av Hilde Hummelvolds oppussingsprogram. Det rosa er akkompagnert av knallende gull, og det hele avsluttes med litt glitrende krystall samt lekre blondedetaljer … Og herretoalettet er enda bedre. I lekkert macho omgivelser med sølv, blått og algegrønt kan gutta lette seg i udyrets metalliske kjeft. Som lokkemiddel for å tørre slippe seg løs på et såpass skremmende sted, har eieren plassert forstørrelsesspeil på sidene, som gir følelsen av å besitte langt mer solid redskap en hva som faktisk er tilfelle. En toalettfornøyelse av dimensjoner for besøkende til dette private museet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer