Førsteklasses favoritter

Hvilke flyselskaper har de beste tilbudene på 1. klasse? Det har selvsagt leserne av luksusmagasinet Forbes.com sagt sine meninger om.

Publisert
Sist oppdatert
Setene ombord i Singapore Airlines førsteklasse ser forlokkende ut. Foto: singaporeair.com
Setene ombord i Singapore Airlines førsteklasse ser forlokkende ut. Foto: singaporeair.com Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Magasinet Forbes.com liker å titulere seg som startsiden for verdens ledere. Ergo er det ingen bombe at magasinet også lar sine lesere kåre hvilket flyselskap som har den beste toppklassen ombord.

 • Singapore scoret høyest. Her ser du rangeringene.
 • Klasseskille ombord

  Et av verdens mest iøynefallende symboler på klasseskille finner vi nettopp ombord på flyene som trafikkerer de store avstandene mellom de rike landene i verden. Verden foran og bak gardinene, eller mellom øverste og nederste etasje, er på de fleste måter symbolsk på forskjellene mellom klodens fattige og rike. De privilegerte kan fryde seg over krystallglass med dyr champagne, seter som kan legges helt ned, og avstand til sidemannen som gjør det mulig å trekke pusten uten å beskyldes for å bli påtrengende intime med hverandre. Kveget (les: vi andre) samles lenger bak eller ned i flykroppen, stues inn tettere enn sardiner i en blikkboks, trekker inn magen for å få lagt ned matbordet, og spør, om vi er av det hyggelige slaget, om tillatelse til å legge seteryggen to centimeter bakover - noe som totalt hindrer en hver videre bevegelse hos stakkaren som tilfeldigvis er trykket inn i setet bak oss.

  Penger og rettferdighet

  Så kan vi saktens si at førsteklassepassasjerene har betalt i dyre dommer for sine privilegier om bord, og at det derfor er en slags rettferdighet i disse forskjellene. Hadde det ikke vært for at de fleste førsteklassepassasjerene selvsagt ikke punger ut av egen velfylt lommebok, men benytter seg av bugnende firmakontoer. Dermed ikke så rart kanskje, at det er leserne av Forbes som kan regnes som noen av de få som faktisk kan kvalifisere som jury i en avstemning over hvilke flyselskaper som har de beste førsteklasse-tilbudene.

 • Beinplass ombord

 • Massesøksmål etter økonomiklasse-syndrom

 • Flyselskapenes tips mot blodpropp
 • Ut på tur?

  Vi har mange nyttige verktøy for deg som skal ut på reise:

 • Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted.
 • Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv.
 • Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris.
 • Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer