Førsteklasses tyv arrestert

Fransk fotograf finansierte førsteklasse-reisene ved å selge tyvegods fra flyet.

Personene på bildet har ingenting med saken å gjøre, men kanskje stjal tyven for eksempel glass av denne typen for videresalg. Foto: Air France
Personene på bildet har ingenting med saken å gjøre, men kanskje stjal tyven for eksempel glass av denne typen for videresalg. Foto: Air France Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere har DinSide omtalt tyveri av setebelter fra fly, som kan medføre store problemer for andre reisende. For det noen synes er en festlig suvenir, kan for andre medføre at de ikke kommer seg med flyet før setebeltet er reparert.

– Noe av det litt mer alvorlige er tyveri av redningsvester, som ligger under setet, og tyveri av setebelter. En periode var det populært blant enkelte å bruke setebelte fra fly som belte til buksene, fortalte Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS til DinSide tidligere i høst.

Men den franske 28-åringen som nå er arrestert på flyplassen på øya Reunion, gikk mye lenger.

Se opp for tyvene på Gardermoen

Tjent mer enn 10.000 euro

Mer enn 77.000 kroner skal franskmannen angivelig ha tjent på å selge unna tyvegods, bare fra flygninger med Air France de siste tre årene.

Han skal ha forsynt seg med tøyservietter, glass, fat, håndduker og alt annet han har vært istand til å få med seg for videresalg. Tyvegodset har så blitt annonsert via annonser på nett. Det var også dette som avslørte den mistenkte. Han ble sporet opp via IP-adressen ble benyttet for å legge ut tyvegodset for salg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer