Hotellrom

Forsvinner fra rommet

Nå blir det enklere for hotellgjestene. Du kommer neppe til å savne det.

VANSKELIG: Mange og unødvendige ting på hotellrommet gjør vaskingen vanskeligere og at det er lettere for gjesten å glemme igjen noe. Foto: Odd Roar Lange
VANSKELIG: Mange og unødvendige ting på hotellrommet gjør vaskingen vanskeligere og at det er lettere for gjesten å glemme igjen noe. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hva er viktigst når du sjekker inn på hotellrommet? En god seng kommer sannsynligvis øverst på lista hos de fleste.

Deretter varierer ønskelista fra person til person: God plass, mulighet til å åpne vinduet, badekar, et sted å sitte godt eller gode tepper på gulvet kommer kanskje høyt opp?

SMARTE HOTELLTIPS: Det er veldig irriterende når man ikke får det helt mørkt på hotellrommet, og når man forsover seg til hotellfrokosten, men ikke fortvil! Vi har løsningen på alle disse problemene! Programleder: Embla Hjort-Larsen. Video: Dennis Appelong Hagbru / Håvard Bjørnerem. Vis mer

Vi har forskjellige ønsker. Men noen ting er hotellgjestene enige om at de verdsetter høyt: Muligheten til gratis wifi, gode lademuligheter for telefonen nær senga, og en hårføner som virker minst like godt som den de har hjemme.

Nå skal det bort

Men det er også ting som så godt som aldri blir brukt på hotellrommet. Og dét vet hotellromdesignerne alt om.

Derfor er derfor en rekke ting er på vei bort fra hotellenes gjesterom.

Alle større møbler, inkludert skrivebord og tidvis nattbord, forsvinner fra hotellrommene.

Dette gjelder både på budsjetthotellene, hoteller med middels prisnivå samt for hoteller med fire eller fem stjerner.

Topphotellene bruker i stedet tid og penger på å finne nye smartløsninger inne i selve klesskapet, og at oppholdet skal bli enklere for gjestene.

Smarte rom

- Livsstilshoteller og budsjetthoteller i har vært flinke til å tenke nytt og justerer både innhold og har bedre utnyttelse av hver kvadratmeter.

Et godt eksempel på det er HOBO-hotellet i Stockholm hvor garderober er tatt bort og erstattet med oppheng fra vegg som kroker og synlig garderobestang, forteller Siri Løining, som er merkevaredirektør på luksushotellet Sommero i Oslo.

EKSPERT: Siri Løining er en av landets fremste hotelleksperter. Foto: Sommero Hotell
EKSPERT: Siri Løining er en av landets fremste hotelleksperter. Foto: Sommero Hotell Vis mer

Tidligere har hun utviklet luksushotellet The Thief, livsstilshotellet Amerikalinjen og sto bak suksessen Ladies Floor på Grand Hotell i Oslo.

- Resort og high-end hoteller har fortsatt mye av de gamle løsningene som mer skapplass og tradisjonelle garderober. På resorter som har lengre opphold per gjest er dette også naturlig da folk gjerne vil pakke ut og bor mer enn en natt.

SMARTE LØSNINGER: Luksushotellet Sommero har funnet ut at gjestene i loftetasjen kan få skuffer under senga i stedet for store garderobeskap. Foto: Sommero
SMARTE LØSNINGER: Luksushotellet Sommero har funnet ut at gjestene i loftetasjen kan få skuffer under senga i stedet for store garderobeskap. Foto: Sommero Vis mer

Håndbagasje

For Sommerro sitt vedkommende gjorde vi noen tydelige grep da vi ser at folk reiser mer med håndbagasje, selv for to netter, sier Siri Løining.

Folk som bor alene trenger ingen kommode eller store garderobeskap med mange hyller. De trenger heller ikke skrivebord med mange skuffer.

- Når Hotell Sommero skulle tegnes ga vi interiørarkitektene en oppgave: fjerne alle skuffer uten funksjon. Ingen gjester legger ting i skuffer og hva er mer irriterende med masse tomme skuffer på rom?

Færre ting å glemme

En annen ting er at jo færre gjenstander i rommet jo enklere er det å rengjøre. Og du trenger ikke å åpne skuffer og se etter gjenstander før du sjekker ut. Dermed er det er mindre sannsynlig at du legger igjen noe når du kan skanne rommet raskt før utsjekk også.

- I garderobeløsninger vil vi gjestene skulle få mer plass til oppheng, at det er flere kleshengere per gjest så alt kan henges. Da frister det til å pakke ut. Klassiske garderobeskap med mange hyller skulle bort, forteller Løining.

SKIPSINDUSTRIEN VISER VEI: Lugarene på Havila Kystruten er av den moderne typen og viser vei for hotellene. Foto: Odd Roar Lange
SKIPSINDUSTRIEN VISER VEI: Lugarene på Havila Kystruten er av den moderne typen og viser vei for hotellene. Foto: Odd Roar Lange Vis mer

- Vi vil også sørge for at de med håndbagasje som ikke ville pakke ut helt kan åpne kofferten sin i riktig høyde, ikke fra gulvet eller på en raklete koffertbenk. Det er viktigere med oppheng, helfigur speil med god belysning enn et garderobeskap.

Inn med puffen

– Vi synes også det er viktig med et sted å legge klærne sine om kvelden, så en benk eller puff blir satt stor pris på. Et sted å sette seg for å ta på seg skoene. Våre minste rom som i loftsetasjen har fått oppbevaring under senga.

Man kan ta bort garderobeskap og erstatte dem med gode løsninger. Gi gjester nok gode kleshengere for bukser, kjoler og jakker så er mye gjort.

- Det er som skipsbygging, sier Carolina Eguiguren, designdirektør i Quadrum Global, som står bak utformingen av Arlo Hotel i USA, hvor rommene er mellom 180 og 200 kvadratmeter store!

SMART: Hvorfor ikke finne smarte løsninger som gjestene liker, fremfor å fylle rommet med pynteting? Her fra Vestlia Hotel på Geilo. Foto: Odd Roar Lange
SMART: Hvorfor ikke finne smarte løsninger som gjestene liker, fremfor å fylle rommet med pynteting? Her fra Vestlia Hotel på Geilo. Foto: Odd Roar Lange Vis mer

- Du vil bruke alle hjørnene på en smart måte. Vi har funnet ut at kommoder og skap ikke er det viktigste, men sengestørrelser er det. Vi prioriterer en king size-seng framfor en kommode, sier Carolina Eguiguren til Conde Nast Traveller.

Førstevalget

- De store romkategoriene, som juniorsuiter og suiter, bor ofte flere enn én person og kan være greit med mer plass. Der rommene er større der vil garderobeskapene ofte finnes.

Men om gjesten kunne velge mellom større seng og større bad framfor garderobeplass så ville de nok valgt de to første, sier Siri Løining og kommer med utfordringen: Vil framtidas hotellrom inneholde tv og skrivebord, eller er de begge på vei ut?

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer