Fortsatt er tusenvis strandet i utlandet

Reiseselskap sliter med å finne andre løsninger.

STRANDET: Mange nordmenn tilbringer ufrivillig lang tid i utlandet denne sommeren. Foto: Javad Parsa / NTB
STRANDET: Mange nordmenn tilbringer ufrivillig lang tid i utlandet denne sommeren. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Reiseselskap som har avtaler med SAS, sliter med å finne andre løsninger for å frakte passasjerer hjem. Årsaken er blant annet mangel på fly i Europa.

– Vi jobber på spreng for å finne erstatningsflygninger, men det er mangel på fly og på flypersonell i Europa nå. Det er ikke lett å finne nye avganger, sier kommunikasjonssjef Beatriz Rivera i Apollo til NTB.

Flere norske reiseselskap sliter med å frakte hjem passasjerer som har fått kansellert sine flygninger som følge av SAS-streiken.

Reiseselskapene peker på at det er mangel på fly og flypersonell i Europa, og sier at det gjør det særlig utfordrende å finne såkalte erstatningsfly.

SAS opphever dispensasjon

Alle Apollos kunder som skulle hjem fra feriesteder fredag og søndag, ble fløyet med SAS. Lørdag var det imidlertid kun satt opp 14 av 20 avganger. Rivera anslår at 1.000 personer ikke kom seg hjem lørdag, og sier at det gjelder flygninger fra de greske øyene Kreta, Korfu og Samos.

SAS-pilotene besluttet søndag ikke å hente hjem flere charterturister. Årsaken er at de mener SAS-ledelsen bryter avtalen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.