Fortsatt ledige familieferier i sommer

Du er lovlig sent ute, men det finnes muligheter.

Foto: Steve Wood
Foto: Steve Wood Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi er kommet til slutten av mai, og om knappe tre uker starter skoleferien. Ja, du leste riktig - tre uker.

Dersom du har tenkt deg til syden med familien i sommer, bør du gjøre noe med saken faderlig fort. Egentlig skulle du tenkt på dette da snøen lavet ned i januar, eller kanskje enda tidligere.

Problemet er nemlig at alle andre barnefamilier også skal på ferie i skoleferien. Dermed blir det mange om beinet, selv om charterselskapene sender fly på fly nedover til Kreta, Mallorca, Kypros Portugal og Antalya i sommer.

Likevel, det finnes muligheter, men ikke regn med å kunne velge og vrake i overnattingssteder.

- Barnefamiliene er ofte tidlig ute med bestillingene for sommeren for å sikre seg de beste prisene på de beste familieanleggene. En annen grunn til at de er tildlig ute er at noen trenger store 3-roms leiligheter til mine, dine og våre barn. De største leilighetene selger veldig tidlig hver år, sier Marie-Anne Zachrisson i Ving.

Helen Begby i Apollo tipser storfamilier som er på jakt etter store familieleiligheter til sydenferien å ringe direkte til reisebyråene.

- Reisekonsulentene er eksperter i å finne ledige familierom og -leiligheter, sier Begby.

Velger land uten euro

Finanskrisen har gjort at nordmenn har endret sine reisekriterier. Elisabeth Larsen-Vonstett i Star Tour forteller at i en undersøkelse svarer i år norske sydenturister at pris er det viktigste kriteriet. Det var det ikke i fjor.

- Vi ser at land som ikke har euro er mer interessante i år, siden euroen er så sterk. Både Bulgaria, Tyrkia og Kroatia er land med oppsving i forhold til i fjor. Vi har allerede solgt ni av ti bulgariareiser, sier Larsen-Vonstett.

Hellas er en  stor favoritt blant nordmenn. Her fra Kefalonia. Foto: Makris Gialos
Hellas er en stor favoritt blant nordmenn. Her fra Kefalonia. Foto: Makris Gialos Vis mer


Favorittene holder stand

Favoritter som Hellas holder fortsatt stand. Slageren Kreta er som den alltid har vært en magnet på norske barnefamilier (og andre soltørste nordmenn forøvrig). Ving har opplevd at Mallorca har vært etterspurt. De fleste reisene hit ble revet bort svært tidlig. Star Tour har imidlertid fortsatt ledige turer til Mallorca.

All inclusive

En annen trend er at flere velger all inclusive-hoteller. Det kan være greit fordi man da vet bedre hvor mye penger man vil bruke i løpet av ferien, men vær oppmerksom på at det kan bli kjedelig å i lengden spise på samme restaurant i to uker...

Her er eksempler på familieturer som er ledige:

  • Ving - en uke for to voksne og to barn i en ettroms leilighet på Sunwing Side Beach (4+) i Tyrkia med avreise 30 juli koster 18.610 kroner. På Sunwing-hotellene spiser barna gratis sammen med de voksne.
  • Ving - en uke for to voksne og to barn i en ettroms leilighet på Aziza Residence (3+)i Tunisia med avreise 9. august koster 13.180 kroner.
  • Apollo - en uke for to voksne og to barn på dobbeltrom med to ekstrasenger på Hotell Atos (3 soler) i Sunny beach i Bulgaria med avreise 28. juli koster 17.072 kroner (grunnpris).
  • Apollo - en uke for to voksne og to barn i toroms leilighet på Perle Apart (3 soler) i Alanya med avreise 1. august Sunny beach i Bulgaria med avreise 28. juli koster 16.552 kroner (grunnpris).
  • Apollo - en uke for to voksne og to barn i toroms leilighet på Fig Tree Bay Leiligheter Flora (3 soler) på Kypros med avreise 7. august koster 16.892 kroner (grunnpris).
  • Star Tour - en uke for to voksne og to barn på Hotel Maistron (SSS) på Kypros med avreise 3. juli koster 20.037 kroner.
  • Star Tour - en uke for to voksne og to barn på Lagoon Centre (SSS) på Mallorca med avreise 3. juli koster 18.796 kroner.
  • Star Tour - en uke for to voksne og to barn på Blue Star Iskar i Bulgaria med avreise 22. juli koster 17.636 kroner.
Priseksemplene er hentet hos charterselskapene onsdag 28. mai. Vi tar forbehold om prisendringer og utsolgte reiser.

Reise fra Sverige?

Har du muligheten til å reise på sydenferie fra Sverige, er dette verdt å undersøke. Siden den svenske kronen er svak i forhold til vår norske, kan det være flere tusenlapper å spare på dette. DinSide har tidligere i vår gjort en test som viste at en familie på fire kunne spare 14.000 kroner på å reise fra Sverige.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer