Fortsatt norsk grensekontroll for reisende fra Schengen

Norge viderefører den såkalte indre grensekontrollen, altså kontroll av reisende fra andre Schengen-land, fram til mai.

PASSKONTROLL: Den indre grensekontrollen videreføres i ytterligere seks måneder fra 12. november, varsler Justisdepartementet. Foto: Vegard Grøtt/NTB Scanpix
PASSKONTROLL: Den indre grensekontrollen videreføres i ytterligere seks måneder fra 12. november, varsler Justisdepartementet. Foto: Vegard Grøtt/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag varslet norske myndigheter EU-kommisjonen om at grensekontrollen videreføres i seks måneder fra 12. november, opplyser Justisdepartementet i en pressemelding.

– En av de aller viktigste oppgavene for meg og regjeringen er å beskytte landet mot terror. Indre grensekontroll er et viktig tiltak i den forbindelse, og vil kunne hindre mulige terrorister i å reise inn i Norge, sier justisminister Jøran Kallmyr (Frp) om beslutningen.

«Norske myndigheter er bekymret for terrortrusselen i Europa, og ser at det fortsatt er et potensial for sekundærmigrasjon til Norge. Samtidig ser vi med uro på økningen i bruk av falske eller forfalskede dokumenter blant migranter i Europa,» heter det videre fra departementet.

Også Danmark, Sverige, Tyskland, Østerrike har varslet at de vil videreføre sin indre grensekontroll. Frankrike har grensekontroll til og med 31. oktober 2019.

Norge har hatt midlertidig personkontroll på den indre grensen siden november 2015.

Til Sverige eller Danmark?

Dinsides erfaring med den nå forlengede grensekontrollen, er at du ikke nødvendigvis må vise pass på en harrytur til Sverige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer