Hjem til jul - med tog eller fly

Fortsatt plass på jule­togene og -flyene

Men flere avganger er utsolgt, så det er lurt å planlegge hjemreisen og være fleksibel på reisetidspunkt. Vi gir deg svar på hvilke dager det er flest reisende, og hvor det er ledig plass for dem som vil hjem til jul.

JULEFEIRINGEN 2020: Assisterende helsedirektør Espen Nakstad oppfordrer folk til å være forsiktige når de reiser hjem til jul. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange gleder seg ekstra til å reise hjem til jul etter et år med mye isolasjon og alenetid.

Og etter at helsemyndighetene ga grønt lys for å feire jul med et begrenset antall andre, samt reise fra ett sted i landet til et annet for å feire høytida, har både fly og tog raskt blitt fullt opp.

Hvilke dager er det flest reisende, og hvordan bør passasjerene te seg for å bidra til en mest mulig smittesikker reise?

Julerushet er like om hjørnet

Dette har vi spurt «hjem-til-jul-transportørene» om, både dem som frakter oss i lufta og på skinnegangen, og her er deres svar:

  • Vy venter flest reisende 22. og 23. desember, men en god del reiser allerede nå til helga. De melder at både togene og bussene deres fylles opp. Det er også mange som velger 27. desember for returen.
  • Ifølge SJ Norge ser 22. desember ut til å bli den største reisedagen på deres tog, men allerede fra og med førstkommende torsdag og gjennom hele helga er det betydelig flere reisende enn de har sett om bord på togene sine den siste tiden.
  • Flyselskapet Norwegian melder at reisedagene er spredt jevnt utover i år fra 18. til 23. desember, i tillegg til romjula og like etter nyttår.
  • SAS og Widerøe sier deres største utreisedager er 18. og 22. desember, mens for SAS sin del er 27. desember og 3. januar er de største returdagene. Widerøe legger til at ut og inn til Sandefjord lufthavn Torp er det 22. og 23. desember som blir de største reisedagene.
  • På Norges hovedflyplass Gardermoen generelt er det fredag 18. desember som blir den dagen med flest reisende - da med rundt 20.000 passasjerer. Til sammenlikning reiste nesten 100.000 passasjerer samme dag i fjor, står det i en pressemelding - hvor du også får oversikt over antall reisende hver enkelt dag fram mot og etter jul.

Og dette er de mest populære strekningene

SJ Norge kan fortelle at mange tog allerede er fullbooket eller begynner å fylles opp - avganger på både Dovrebanen (i hovedsak fra Oslo til Trondheim), Nordlandsbanen (da fra Trondheim til Bodø) og Rørosbanen er utsolgte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.