Fortsetter lavprisflyvninger fra Charleroi

Etter en lett rykteflom over påske bekreftet Ryanair i dag at de har underskrevet en avtale med Brussel Charleroi lufthavn og Walloons myndigheter som gir selskapet tillatelse til å fortsette driften av lavprisbasen. Ryanair hadde varslet stans i rutene fra 29. april som følge av Europakommisjonens beslutning om å kutte subsidiene på Charleroi.

Med den nye avtalen kan du fortsatt fly til Brussel Charleroi med Ryanair fra London, Glasgow, Shannon, Valladolid, Dublin, Roma, Milano, Venezia, Firenze, Stockholm, Girona og Carcassonne. Foto: Ragnhild Kjetland Foto: Ragnhild Kjetland
Med den nye avtalen kan du fortsatt fly til Brussel Charleroi med Ryanair fra London, Glasgow, Shannon, Valladolid, Dublin, Roma, Milano, Venezia, Firenze, Stockholm, Girona og Carcassonne. Foto: Ragnhild Kjetland Foto: Ragnhild Kjetland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den inngåtte avtalen mellom Ryanair, Brussel Charleroi og Walloons myndigheter inneholder følgende hovedelementer:

Eksisterende gebyrer vil gjelde til flyplassen når to millioner passasjerer per år. Da vil en konkurransedyktig tredjepart ta over baggasjehåndtering og check-in.

Walloons myndigheter vil vedta en lov for å gjøre Ryanairs rabattordninger tilgjengelige for alle flyselskaper som flyr til og fra Brussel Charleroi lufthavn.

Ryanair vil jobbe mot å utvide sine aktiviteter ved Charleroi, fortsatt av at en ny, planlagt terminal bygges og at kostnadsnivået ikke endres.

Fornøyd

- Disse lave kostnadsalternativene viser tydelige svakheten i EU-kommisjonens avgjørelse om kostnadsgrunnlaget ved Brussel Charleroi nylig. Hele grunnlaget for kommisjonens feilslåtte avgjørelse var at ingen privat flyplass ville inngå en slik avtale, sa Ryanairs administrerende direktør Michael O'Leary triumferende.

- Avtalen kom på et gunstig tidspunkt, idet vi har forhandlet med en rekke andre flyplasser i det siste om baser med lavere kostnader enn ved Brussel Charleroi. Sannsynligheten er stor for at vi ville ha stengt basen og flyttet flyene og lavpristilbudene til andre steder, om ikke avtalen forelå i tide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer