- Fortvilende

Storstreik i norsk feriefavoritt.

LAMMES: Flytrafikken i Italia lammes av nasjonal streik lørdag. Foto: NTB
LAMMES: Flytrafikken i Italia lammes av nasjonal streik lørdag. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere fly og flyplassansatte går ut i streik i Italia i dag, dermed blir det krøll for mange nordmenn som skal reise til og fra ferie.

- Dette skjer midt i fellesferien og det er fortvilende for de mange som reiser, sier Petter Lassen i Frende forsikring i en pressemelding

Bagasjen din kan bli borte når du reiser på ferie, både på utreise og innreise. Derfor er det lurt at du alltid pakker disse tingene i håndbagasjen. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Denne er en av mange streiker som er varslet den siste tida.

Nesten 1000 arbeidere på Gatwick-flyplassen i London, blant annet dem som jobber med baggasjehåndtering og innsjekk, vil tas ut i streik. Det kommer etter uenigheter om lønn.

Arbeiderne vil streike i til sammen åtte dager seinere denne måneden, skriver Sky News ifølge Børsen.

Det varsles også streik hos flytrafikkselskapet Eurocontrol.

Larsen påpeker at problemene kan påvirke reisen din selv om du ikke skal innom stedene det er mest urolig.

- Hvis et fly ikke kommer seg avgårde for å hente deg i tide står det ikke et annet klart for å ta over.

Om du blir rammet av streik, kanselleringer eller forsinkelser, må du først starte med å kontakte flyselskapet du reiser med.

- Hvis du ikke får dekket ekstrakostnaden forsinkelsen eller kanselleringen, kan du kontakte forsikringsselskapet ditt, sier han. Skyldes forsinkelsen uvær eller teknisk feil, kan du få hjelp med overnatting og innhenting av reiseruten.

Du kan ha krav på økonomisk kompensasjon fra flyselskapet hvis forsinkelsen eller kanselleringen skyldes teknisk trøbbel, manglende mannskap til transportmiddelet eller liknende som flyselskapet har ansvar for.

Larsen understreker imidlertid at streik ikke er dekket av reiseforsikringen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer