Feriekaos

Fortviler: - Fikk ingen informasjon

Marena og Roger Leivseth skulle fly fra Stavanger til Bodø onsdag forrige uke. Flyet ble først forsinket og deretter skal de ha fått beskjed om at det var kansellert. Den nye flygingen fikk de ingen informasjon om.

SAVNER DIALOG: Da Roger og Marena Leivseth skulle fly forrige uke, landet de fem timer etter planlagt ankomst. Informasjonen fra flyselskapet beskriver de som latterlig. Foto: Privat
SAVNER DIALOG: Da Roger og Marena Leivseth skulle fly forrige uke, landet de fem timer etter planlagt ankomst. Informasjonen fra flyselskapet beskriver de som latterlig. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det var tilfeldig at vi fant ut at de hadde satt opp et nytt fly. Da beskjeden kom, hadde folk forlatt terminalen. De var sikkert ute i sola og ventet på SMS fra Widerøe. Men den kom aldri, sier Marena Leivseth.

- Det var ikke mange passasjerer i flyet til Bodø. Jeg lurer på hvor mange som egentlig skulle blitt med, legger Roger til.

Den opprinnelige flyavgangen var klokka 07.30 fra Sola til Bodø. At det er forsinkelser og flykaos har ekteparet forståelse for, men de mener at Widerøe klarte å skape ytterligere kaos.

- Det verste var mangelen på informasjon. Vi visste at avgangen var forsinket med tre timer - det så vi på Avinors nettsider dagen før. Men vi fikk ingen informasjon fra Widerøe, sier Marena.

Les svaret fra Widerøe lenger ned i saken.

- Latterlig lav sum

Som plaster på såret fikk de en verdikupong av Widerøe, som de etterspurte selv. Den var på 80 kroner.

- En latterlig lav sum på en norsk flyplass, sier Roger.

- Det er ingenting på flyplassen som koster mindre enn 80 kroner. Ei pølse kanskje, men det var ikke det som fristet klokka 07 om morgenen, legger han til.

De kjøpte derfor hver sin bagett, kaffe og juice. Totalt kom det på 311 kroner. Med 160 kroner i voucher, måtte de betale 151 kroner fra egen lomme.

- Ingen hørte noe

Etter tre timers venting ved gate, kom det ifølge paret beskjed over høyttaleranlegget om at flyet ble kansellert grunnet tekniske problemer. Etter det kom det lite informasjon.

De forteller at bagasjen ble lastet av flyet og måtte hentes på bagasjebåndet, og da de gikk til personalet i innsjekkingsskranken forteller de at det var lite hjelp å få.

- Vi fikk beskjed om at vi måtte vente på SMS eller e-post med videre informasjon, sier de.

De understreker at forsinkelser er helt greit. Det de reagerer på, er måten Widerøe behandler kundene sine på.

- Vi er rundt 50 år og har reist en del. Men vi traff noen ungdommer i 20-åra, som ikke hadde peiling på hva de skulle gjøre.

De som var igjen på flyplassen ble stående som noen spørsmålstegn, forteller de.

- Vi drev hvileløst rundt, uten tilgang på Widerøe-ansatte - og forsøkte å få informasjon fra hverandre. Ingen hørte noe fra flyselskapet.

Plutselig kontrabeskjed

Etter det Marena beskriver som halvannen times tid, henvendte de seg likevel til en Widerøe-representant.

- Da fikk jeg beskjed om at den kansellerte flygingen ikke var kansellert likevel, og ville ha avgang om 20 minutter. Alle passasjerene måtte levere bagasjen «snarest» i skranken, forteller hun.

Det skal ha vært annonsert over høyttaleranlegget, men beskjeden var vanskelig å høre ordentlig, hevder paret.

Nå har de sendt inn en kompensasjonssak i forbindelse med forsinkelsen, i tillegg til et refusjonskrav for utleggene.

- Jeg klarer ikke fri meg fra tanken på at flyselskapene bevisst lurer kundene med manglende informasjon og lave voucher-satser, sier Marena.

Widerøe beklager

Widerøe er forelagt all kritikk i saken. De skriver at det er krevende å finne ut hva som gikk galt ei uke etter hendelsesforløpet, og svarer på et mer generelt grunnlag.

- Ut fra loggen ser jeg at avgangen ble utsatt grunnet tekniske årsaker. Jeg finner ingen informasjon om at denne flyvingen på noe tidspunkt ble kansellert, skriver de i en e-post til DinSide og legger til:

- Vi beklager at våre kunder ikke føler seg godt nok ivaretatt i forkant av reisen til Bodø. Ikke minst at de oppfatter det som mangelfull informasjon fra flyselskapet. Hvis de har hatt utlegg for forpleining i perioden mellom planlagt avgangstid og den forsinkede avgangen, ber vi dem om å sende krav til oss for sine utlegg. Utleggene skal de selvsagt få refundert.

Videre skriver de at de skal se på rutiner, om noe gikk galt i anledning forsinkelsen, og hvilke muligheter de har for å gjøre en bedre jobb neste gang.

Når det gjelder voucher-beløpet, er 80 kroner ment å dekke forfriskning ved forsinkelse inntil to timer. Hvis forsinkelsen blir større, skal man få en voucher på 150 kroner.

- I disse tilfellene kan passasjerene ta kontakt med Widerøe for å få utdelt ny voucher, skriver de.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer