Forutsigbart stjernedryss fra Michelin

Når Guide Michelin 2004, eller Misjeleng-gaiden som den heter på godt norsk, lanseres 15. mars er det få overraskelser å vente for de norske restaurantene. Oro beholder også stjernen sin, selv om den trendy restaurantens stjernekokk har lagt inn forkleet for denne gang.

Forutsigbart stjernedryss fra Michelin
Publisert
Sist oppdatert

Michelin-dommerne har talt, og den 15. mars lanseres årets utgave av den verdenskjente restaurantguiden for byer i Europa.

Norge er representert med seks restauranter i hovedstaden, ikke overraskende akkurat de samme som i fjor.

DinSide Reise har besøkt alle de seks stjernerestaurantene, og her kan du se hvilke som passer best i forskjellige settinger.

På toppen av Oslos restaurant-himmel toner Eyvind Hellstrøms Bagatelle med hele to stjerner. Dette er det ingen andre norske restauranter som har klart.

Likeledes er Annen Etage, Statholdergaarden, Le Canard, Spisestedet Feinschmecker og Oro tildelt én av de gjeve stjernene hver.

Michelinguiden har altså ikke fått med seg de siste ukers aktiviterer på Oro, der det var full stjernesmell da gullkokken Terje Ness la inn årene og tok med seg en av hovedårsakene til restaurantens Michelinstjerne i samme slengen. Like fullt, en kan ikke vente at utlendingene skal få med seg alt, en deadline er en deadline, og Oro har altså ett år på seg til å bevise at restauranten er verdig en plass i den lille røde boken uten Ness.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer