Forutsigbart stjernedryss fra Michelin

Når Guide Michelin 2004, eller Misjeleng-gaiden som den heter på godt norsk, lanseres 15. mars er det få overraskelser å vente for de norske restaurantene. Oro beholder også stjernen sin, selv om den trendy restaurantens stjernekokk har lagt inn forkleet for denne gang.

Forutsigbart stjernedryss fra Michelin
Publisert
Sist oppdatert

Michelin-dommerne har talt, og den 15. mars lanseres årets utgave av den verdenskjente restaurantguiden for byer i Europa.

Norge er representert med seks restauranter i hovedstaden, ikke overraskende akkurat de samme som i fjor.

DinSide Reise har besøkt alle de seks stjernerestaurantene, og her kan du se hvilke som passer best i forskjellige settinger.

På toppen av Oslos restaurant-himmel toner Eyvind Hellstrøms Bagatelle med hele to stjerner. Dette er det ingen andre norske restauranter som har klart.

Likeledes er Annen Etage, Statholdergaarden, Le Canard, Spisestedet Feinschmecker og Oro tildelt én av de gjeve stjernene hver.

Nyttig eller snobbete?

Hva synes du om å dele ut søndagsskolestjerner til restauranter og hoteller? (Avsluttet)
Praktisk.
Det er fint at noen kan peke ut restaurantperlene for meg.
(46%) 102
Latterlig.
Folk følger stjerner blindt som om de skulle være de tre vise menn.
(28%) 62
Spennende.
Jeg gleder meg alltid like mye til den lille røde kommer ut!
(19%) 42
Håpløst gammeldags.
Må alt puttes i bås?
(7%) 16
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Michelinguiden har altså ikke fått med seg de siste ukers aktiviterer på Oro, der det var full stjernesmell da gullkokken Terje Ness la inn årene og tok med seg en av hovedårsakene til restaurantens Michelinstjerne i samme slengen. Like fullt, en kan ikke vente at utlendingene skal få med seg alt, en deadline er en deadline, og Oro har altså ett år på seg til å bevise at restauranten er verdig en plass i den lille røde boken uten Ness.

Michelinguiden regnet for å være verdens mest prestisjetunge og kritiske vurdering av hoteller og restauranter. Inspektører reiser rundt og oppdaterer boken hvert år, i kategoriene gourmetrestauranter, luksushoteller, og "Big Gourmand" - god valuta for pengene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer