Høstutfarten

Forventer storinnrykk

- Vi er godt forberedt.

HØSTFERIE: Oslo Lufthavn forventer mange reisende fredag før høstferien. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
HØSTFERIE: Oslo Lufthavn forventer mange reisende fredag før høstferien. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Vis mer
Publisert

Høstferien er like rundt hjørnet for mange nordmenn, og landets største flyplasser gjør seg klare til de store utfartsdagene.

- Det er mye folk som skal ut og reise, og våre prognoser viser at flere hundre tusen skal reise til eller fra Avinors flyplasser, forteller Harald Nygaard Kvam, kommunikasjonssjef ved Avinor Oslo Lufthavn, til DinSide.

Kvam informerer om at det er særlig i dag og fredag som er de travleste utfartsdagene.

- Vi er godt forberedt på et storinnrykk. Likevel er tallene lavere enn før pandemien, og det er periode nå som luftfarten har en del utfordringer med tanke på at tallene ikke er tilbake i like stor grad. Sånn sett er flyplassene dimensjonert for flere reisende.

FORSVINNER: En god del bagasje forsvinner eller kommer forsinket frem etter flyreiser. Derfor kan det være lurt å gjøre dette før du sender bagasjen! Video: Storyblocks / Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Kommunikasjonssjefen kommer med flere tips for å unngå stress på flyplassen.

- Pust med magen. Vi ser at mange er stressa når de kommer inn på flyplassen og det er unødvendig. De fleste beregner god nok tid og da kan man senke skuldrene.

Han fortsetter:

- Fest gjerne din egen bagasjelapp for å slippe køene og manuell innsjekking. Vi ser også folk stresse i sikkerhetskontrollen, men det er mulig å gjøre det meste klart så du slipper presset fra personene bak deg. Det er ofte det mentale som slår inn hos reisende, men det er vår jobb å sørge for at ting går rundt.

Han oppfordrer også alle som skal reise til å sjekke billetten i forkant.

- Sjekk hva den inkluderer, som ofte varierer. Det er veldig dyrt å måtte kjøpe ekstra bagasje når man står på flyplassen. Det ordner seg som oftest, men blir veldig kostbart. Så det beste er å sjekke dette i forkant.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer