Reiseråd sommeren 2020

Forvirret av reiserådene? Vi oppklarer

Regjeringen hever innreiserestriksjonene, mens UD opprettholder sine reiseråd. Dette betyr det for deg.

ÅPNER: Regjeringen hever innreiserestriksjonene 15. juli for innbyggere i EØS- og Schengen-området. Men Erna Solberg anbefaler deg å bli i Norge. Vis mer
Publisert

Under pressekonferansen torsdag kom det fram at regjeringen hever innreiserestriksjonene fra 15. juli for innbyggere i EØS- og Schengen-området.

Det betyr at fra denne dato kan det bli mulig for nordmenn å reise til Europa, og slippe karantene ved hjemkomst om smittesituasjonen i landene oppfyller kravene.

Reiserådene består

Til tross for regjeringens åpning for europeiske land med lav smittespredning, er landene fortsatt blant de Utenriksdepartementet (UD) har reiseråd mot.

Forsikringsselskapene oppforder folk til å vente med å bestille utenlandsturen, og advarer om at hvis du får et coronavirus-relatert problem i ferien, gjelder ikke reiseforsikringen, og UD kan også være til mindre hjelp hvis uhellet er ute.

Dette er anbefalingene

Dette kan forvirre de fleste, for hva betyr det at regjeringen «åpner», mens UD opprettholder reiserådene fram til 20. august?

Pia Cecilie Høst i Forbrukerrådet understreker at det er viktig å holde fast ved at UD fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land fram til 20. august.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer