Fotball, party og sexy hoteller

Publisert
Sist oppdatert
Ronaldinho i kamp mot Villareal fra Castellón.

Foto: FCBarcelona.com Foto: FC barcalona.es
Ronaldinho i kamp mot Villareal fra Castellón.

Foto: FCBarcelona.com Foto: FC barcalona.es Vis mer


21. Camp Nou

Få med deg den eleverte stemningen på Camp Nou når hjemmelaget FC Barcelona - Barca på folkemunne - spiller kamp. Laget satser på å knytte til seg stjernespillere som Ronaldihno og Patrick Kluivert.

(Avenida de Arístides Maillol, blå metrolinje til Collblanc, nett: FC Barcelona)

Les mer:
Fotball, politikk og kjærlighet på Camp Nou

22. Sardana

Hver søndag danser katalanerne sin folkedans til tonene av verdens kanskje mest heslige musikk, sardana, utenfor katedralen. Få det med deg.

Les mer:
KOMMENTAR: Fiesta med forviklinger

23. Trendklubb

Champis i senga på Carpe Diem Lounge Club.
Foto: Rudy Bianco/www.cdlcbarcelona.com  Foto: Rudy Bianco/www.cdlcbarcelona.com
Champis i senga på Carpe Diem Lounge Club.
Foto: Rudy Bianco/www.cdlcbarcelona.com Foto: Rudy Bianco/www.cdlcbarcelona.com Vis mer


Den nederlandske FC Barcelona-spilleren Patrick Kluivert driver trendklubben Carpe Diem Lounge Club som hyppig frekventeres av spanske musikere, modeller, skuespillere og selvsagt også fotballspillere fra FC Barcelona. Her kan en flashe dyre klær, flotte kropper og kredittkortet på arabiskinspirerte sofaer. Champagneprisene starter på 130 euro, men i restaurantavdelingen er finnes det også dagens meny. Dresscode: Casual og svindyrt.

(Passeig Marítim, 32, tlf.: + 34 - 93 224 04 70, nett: CDLC Barcelona)

Les mer:
På rygg hos Patrick Kluivert
BILDESPESIAL: Fri bar med VIP-chip

24. Habana Barcelona

Bli med når 500 cubanere i søndagsdress danser til live salsa på Habana Barcelona. I andre etasje i dette etablissementet er det restaurant hvor det blant annet selges tapas al estilo cubano. Sjekk for eksempel ut retten ropas viejas, på norsk gamle klær, eller Yuca Congrí. Søndag kveld i syvtiden er de første ute for å vise frem hva de duger til på dansegulvet – og stort sett er det svært mye!

(Escar 1/Passeig Juan de Borbón, tlf.: + 34 - 93. 225-0263, gul metrolinje til Barceloneta, nett: Habana Barcelona)

Les mer:
KOMMENTAR: Sov ikke bort natta

25. Sant Jordi

Barcelonas skytshelgen heter Sant Jordi. Helgenen feires også den 23. april. Da gir mennene sin kvinner en rose, mens hun svarer med å gi ham en bok.

26. Els Encants

Formiddagshandel på et av Barcelonas mange markeder. Jordi Serrat Mallarch selger malerier.

Foto: Inga Holst Foto: Inga Ragnhild Holst
Formiddagshandel på et av Barcelonas mange markeder. Jordi Serrat Mallarch selger malerier.

Foto: Inga Holst Foto: Inga Ragnhild Holst Vis merStort loppemarked med alt fra brukte smykker til baderomsmøblement på sortimentet. Kanskje finner du også din stjålne lommebok hos en av de mange gateselgerne? Ovenfor, i Carrer dos de Maig, holder flere flotte antikvitetsforretninger med møbler og innbo fra flere tidsepoker, hus. Det settes også opp antikvitetsboder i gaten med alt fra krimkrams til vakre møbler.

(Plaça de les Glòries Catalanes, blå metrolinje til Glòries)

Les mer:
MARKEDER: Lekkerier for en neve euro

27. Matmarked

La Boquería er kanskje Europas vakreste matmarked.
Foto: Inga Holst Foto: Inga Holst
La Boquería er kanskje Europas vakreste matmarked.

Foto: Inga Holst Foto: Inga Holst Vis mer


Hver bydel har sitt matmarked med levende skalldyr, ferske egg, oster, kaker og kjøtt. Det mest kjente er La Boquería på Las Ramblas, men alle barcelonesere vet at det koster i hvert fall skjorta å handle her. I Gràcia ligger Mercat de Llibertat som er like flott. Men de mange immigrantene handler gjerne på Boquería: Her finnes nemlig mat fra hele verden, og man får den maten man spiste i emigrasjonslandet.

(Carrer de Sant Eugenia, grønn metrolinje til Fontana)

Les mer:
BILDESPESIAL: Nam-nam på La Boquería

28. Hotell

Forhåndsbestilling er nødvendig, mener byens turistnæring. Det medfører ikke riktighet; her er alltid et værelse å oppdrive. Sjekk ut det billige, men trendy hostelet Gat Raval (Carrer Joaquim Costa, 44, tlf.: + - 34 - 93 481 66 70, rød linje til Universitat, nett: Gat Accomondation) eller kunst- og motehotellet Arts ved stranden. (Carrer de la Marina, 19 – 21, tlf.: + 34 - 93 221 1000, gul metrolinje til Ciutadella-Vila Olimpíca, nett: Hotel Arts). Homohotell? Javisst! Gå for Hotel Axel. (Aribau 33, tlf.: + 34 – 93 3239 393, nett: Hotel Axel)

Les mer:
Supermodellenes hangout i Barcelona
Sprekt homsehotell i Gayxample

29. Sjargong

Visste du at barcelonesernes kjælenavn på Barcelona er Barna? FC Barcelona blir kalt Barca eller Blaugrane – katalansk for blåbrune - på folkemunne.

30. Si us plau

Vær så snill, på katalansk. Høflighet og pen fremtoning er viktige dyder for en katalaner. Lær deg et par katalanske gloser, smil og åpne alltid døren for din neste. Rundt ni millioner mennesker i Katalonia, Valencia-området, Mallorca, Frankrike og Sardinia, snakker i dag katalansk.

Les mer:
KOMMENTAR: Når goddag er fy
KOMMENTAR: Storbystrategier

  • >> Bistroer, champagne og design

  • >> BILDESPESIAL: Barcelona i friske glimt

  • >> Reisefakta

  • >>Tilbake til innledningen

  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer