
Foto: FCBarcelona.com Foto: FC barcalona.es Vis mer
- Her er lite folk, sier José Miguel Pumariega Rascado, en av Barcas 100.000 aficionados - hengivne klubbmedlemmer. Han er mitt følge på Camp Nou Stadion, et fotballpalass som tar 98.722 tilskuere. Ullevål stadion i Oslo tar til sammenligning 25.572 tilskuere. Og det er glissent mellom setene på kampen mellom FC Barcelona og Villareal; anslagsvis 70.000 ser kampen på stadion denne lørdagskvelden.
Alle de store stjernene er her: Edgar Davids, Ronaldinho de Assis og Javier Saviola. Patrick Stephan Kluivert sitter på benken i kveld, han har slitt med skader de siste månedene.
Midlertidig klister
Barca-spillerne har klister under føttene denne kvelden.
- Det merkes at spillerne er trette, mener Pumariega Rascado.
Det er langt mellom målsjansene, sprelske taklinger og Barca treffer målet kun en gang, men målet blir annullert.
- Han benytter jo ikke anledningen til å få ballen i mål, den idioten.
En eldre herre deler raust ut meldinger til spillerne. Ved avrundingen av første omgang, får han klar beskjed:
- Shhhj, nå er det nok, kommer det avmålt, men nokså klart fra ekteparet som sitter foran. Man hever ikke stemmen i Katalonia.
- FC Barca er kjent for å oppføre seg pent, sier Pumariega Rascado. De eneste som lager litt bråk er de vil kaller los locos. De har plassene sine bak hvert mål. Fotballen er nært forbundet med politikk, og i heiaropene tas det opp politiske temaer alt etter hva som er i vinden. Nå handler det for eksempel om Zapatero.
Spanias nyvalgte president José Luis Rodriguez Zapatero er kjent for å være Barca-tilhenger, som den første spanske statsleder noensinne, og i klar motsetning til forgjengeren José María Aznar, som var Real Madrid-mann. Real Madrid var Francos favoritt, har vært kongehuset og også Aznars partis, Partido Populars, lag. Barcas klubbflagg, Blau-grana (blå-burgunder), ble under Franco-tiden, da det var forbudt å snakke katalansk, brukt til å vise nasjonalistiske følelser.
I hvitt

Foto: FCBarcelona.es Foto: FC barcalona.es Vis mer
Det deles ut et rødt kort, det går et sekund, og så trekker dommeren det tilbake. Hele stadion vifter hvitt.
- Vi vinker med lommetørklær når vi er uenige i en dommeravgjørelse, eller hvis vi blir beveget, forklarer Pumariega Rascado.
I andre omgang går det litt heftigere for seg på banen. Flere sjanser, og her og der en skummel straffe. Ronaldinho rundtakler en Villarealspiller og er et par meter fra å dunke inn et mål. Barca-folket reiser seg og klapper mondent:
- Molt ben!
Katalansk for veldig bra.
Castellón-laget Villareal klarer dog ikke å slå inn mål hos Barca på hjemmebane, men heller ikke Barca-spillerne er i form til å vippe motstanderne av pinnen. Ved slutten av andre omgang er det bare å innse det: Det blir ingen mål, den litt kjedelige utgangen 0-0 blir møtt med sørgelige skuldertrekk.
- Det var en slapp kamp.
Det mumles lavt. - Men det kommer vel nye sjanser.
Fotball-ferie
En rekke operatører tilbyr rene fotballferier, sjekk for eksempel ut Fotballreiser eller Sportsreisebyrået. Prisma kjører i disse dager fotballturkampanjer med gode priser til 23 kjente fotballbyer. Prismas priser starter på 1.450 kroner for tur til Amsterdam.
Mer guttetur
EM: Fotballferie i Portugal
Ferie for menn med hår på brystet
Mer Barcelona og Spania
Pupper, lår og masse stil
Byen der jakkene gråter
Supermodellenes hangout i Barcelona
Markeder i Barcelona
Barcelona for en neve centimos
Sprekt homsehotell i Barcelona
Elegant småbyluksus i Nord-Spania
På en gyllen snurr - dukk ned i vinkjellerne.
BILDESPESIAL: Vakkert og frekt på vårens motemesse.