Fotofinale - du bestemmer

Årets sommerfotokonkurranse er avsluttet. Her er finalefeltet - du er med og avgjør hvem som vinner fotoutstyr til tusenvis av kroner.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Sommerens store fotokonkurranse er avsluttet, og det er klart for den store finalen. Åtte ukevinnere er kåret gjennom sommeren. I tillegg har vi plukket ut åtte bilder som fortjener å kjempe om hovedpremiene. Du er med og kårer vinnerne her - se bildene i stort format, og stem på din favoritt i den blå boksen nederst på siden.

Konkurransen er arrangert i samarbeid mellom DinSide og Fotorådet, og vi har fått inn mer enn tusen bilder i løpet av juli og august. Ukevinnerne har fått premier fra Fotoskolen. De to som i løpet av denne uken kåres som beste og nestbeste, vinner hvert sitt digitalkamera. Nikon Coolpix SQ fra Interfoto AS går til vinneren, og Pentax Optio 33L fra FOVI AS går til andreplassen.


Skroll ned for mer.

Vi har fått Fotorådets Knut Førsund til å komme med noen korte vurderinger av finalebildene. Det er disse vurderingene du kan lese i kursiv.

Foto: Sverre Lønseth
Foto: Sverre Lønseth Vis mer
Foto: Kjersti Djupvik
Foto: Kjersti Djupvik Vis mer
Foto: Rolf Sylta
Foto: Rolf Sylta Vis mer
Foto: Trond K.A. Frestad
Foto: Trond K.A. Frestad Vis mer
Foto: Rolf Sylta
Foto: Rolf Sylta Vis mer
Foto: Bjarne Nygård
Foto: Bjarne Nygård Vis mer
Foto: Elias Papanicolaou
Foto: Elias Papanicolaou Vis mer
Foto: Ingrid Løvtun
Foto: Ingrid Løvtun Vis mer
Foto: Jostein Askjer
Foto: Jostein Askjer Vis mer
Foto: Kenneth Bruun
Foto: Kenneth Bruun Vis mer
Foto: Marita Solem Markussen
Foto: Marita Solem Markussen Vis mer
Foto: Ole Yssing
Foto: Ole Yssing Vis mer
Foto: Åse Gustavsen
Foto: Åse Gustavsen Vis mer
Foto: Wenche Baardsen
Foto: Wenche Baardsen Vis mer
Konkurransebilde sommer03 Foto: Tor Tjeransen
Konkurransebilde sommer03 Foto: Tor Tjeransen Vis mer
Foto: Ørjan Moe
Foto: Ørjan Moe Vis mer


Parasoller på Rhodos
Sverre Lønseth har fotografert en gresk solsengutleier som venter på kundene før sesongen er i gang. - Et enkelt og artig bilde.

Fri flyt på Fiji
Kjersti Djupvik har fanget sydhavets badeliv i et fargesterkt bilde fra Fiji. Hun skriver selv: Finn Andreas Flyter - livet er herlig. Bak ser vi en øde øy med en eneste palme.- En god beskrivelse av å nyte klart vann.

Thaigutter i motlys
To smågutter fra Chiang Mai i Thailand smiler seg rett inn i kameralinsen, og er fotografert i spesielt lys av Rolf Sylta. - Et enkelt og ærlig bilde - med gode, direkte blikk.

Sørlandsk fiskelykke
Fiskelykke i skjærgården i Farsund på Sørlandet, fiskeren heter Trond Christopher A. Frestad, og fotograf er Trond K. A. Frestad. Agnet kjenner vi ikke navnet på. - Et harmonisk og rolig bilde med fin stemning.

Paraplymaler i Thailand
Rolf Syltas andre bilde i finalen viser en thailandsk maler som dekorerer fargerike paraplyer og parasoller. - Fikst med alle paraplyene, bra komposisjon.

Gatemusikanter i Lisboa
Bjarne Nygård har kommet tett på livet i Lisboas gater. Her ser vi to små gatemusikanter. Gutten synger og spiller, og den lille valpen "synger" med. - Levende og uttrykksfullt!

Undervannskyss
- Be inspired, sier Elias Papanicolaou og Tonje Pettersen om sitt bilde tatt med undervannskamera på ferie på de greske øyer. Slik kjærlig inspirasjon er nok lett å finne i klart og varmt Middelhav. - Småpussig og annerledes bilde.

Fargerik strand
Sjeldent spreke farger på disse parasollene som Ingrid Løvtun har fotografert i Thailand. - Fargerikt og litt pussig bilde. Fin kameravinkel.

Himmelstup
Jostein Askjer har tatt et spesielt stupebilde med den blå himmelen som bakteppe. - Uvanlig vinkel og bildeutsnitt. Et elegant og stilig bilde.

Kveldstur på karusell
For mang en barnefamilie er ferie ensbetydende med minst ett besøk i en fornøyelsespark. Kenneth Bruun har fått frem både fart og moro med sitt kveldsbilde fra Liseberg. - Fartsfylt og levende - godt fanget.

Iskaldt sommerbad
En eller annen sydhavsstrand? Neida! Dette er Hauklandstranda i Lofoten, der Marita Solem Markussen får kjæresten sin til å demonstrere hvorfor ikke det kryr over av badende turister her. - Deeet vannet må være kaldt!

Fiskerjente
Ole Yssing har fanget gulkledte Louise på bilde, og Louise har fanget seg selv med fiskekroken. Det er ikke lett å være førstegangsfisker. - Stramt og fint utsnitt og en fin situasjon.

Nattpalmer i Monaco
Åse Gustavsen har besøkt Monaco, og fra en av byens restauranter har hun tatt dette stemningsfulle kveldsbildet, der elementer som palmer, måneskinn og båtliv gir oss riktige sommervibber. - Stilig og rolig - riktig utsnitt.

Kveldsbad med sprut
Mia har vann i håret, og Wenche Baardsen står bak kamera i dette friske nattbildet fotografert ved bassenget. - Effektfult - bedre enn mange slike bilder vi har sett før.

Bakersvennen i Hellas
Bakersvennen i Oia, Santorini, kommer med ferske bakervarer før turistene våkner. Det morgenlyse bilde er fotografert av Tor Tjeransen. - God øyeblikkssituasjon, fint komponert.

Blått fiskevann
Blå sensommerstemning ved fiskevann. Fotograf Ørjan Moe forteller at bildet er tatt på fisketur i Telemark i august i år. - Enkelt, rolig, delikat og veleksponert.

Før du stemmer: Her ser du bildene i fullt format.

- Du kan være med å avgjøre hvem som vinner. Leserstemmene teller halvparten av resultatet, og jurystemmene den andre halvparten. Du kan stemme helt frem til mandag 8. september.

Her stemmer du:

Fotokonkurranse

Hvilket bilde bør vinne? (Avsluttet)
Ørjan Moe - Blått fiskevann(24%) 618
Jostein Askjer - Himmelstup(22%) 571
Ingrid Løvtun - Fargerik strand(10%) 270
Wenche Baardsen - Kveldsbad med sprut(8%) 212
Tor Tjeransen - Bakersvennen i Hellas(7%) 179
Trond K. A. Frestad - Sørlandsk fiskelykke(7%) 177
Åse Gustavsen - Nattpalmer i Monaco(4%) 96
Papanicolaou og Pettersen - Undervannskyss(4%) 94
Marita S. Markussen - Iskaldt sommerbad(3%) 78
Kenneth Bruun - Kveldstur på karusell(2%) 58
Kjersti Djupvik - Fri flyt på Fiji(2%) 57
Rolf Sylta - Thaigutter i motlys(2%) 44
Ole Yssing - Fiskerjente(1%) 37
Bjarne Nygård - Gatemusikanter i Lisboa(1%) 33
Rolf Sylta - Paraplymaler i Thailand(1%) 29
Sverre Lønseth - Parasoller på Rhodos(1%) 23
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.  • Les mer om konkurransen og reglene her.
  • Verktøy for reiselyst


    Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

    Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer