Fotograferte busstasjon - politiet befalte sletting

Turister sjokkerte over streng ny britisk anti-terrorlov.

Londonpolitiet følger nøye med på hva turistene tar bilde av. Foto: Colourbox
Londonpolitiet følger nøye med på hva turistene tar bilde av. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For noen måneder siden skrev DinSide om de nye og strenge sikkerhetsreglene i Storbritannia, som blant annet gjør at du risikerer ti års fengsel for å ta bildet av politikonstabler.

Den nye anti-terrorloven ble møtt med overraskelse og protester fra både vanlige turister og profesjonelle fotografer. Og reglene eksisterer ikke bare på papiret. Det fikk østerrikske Klaus Matzka og hans tenåringssønn Loris oppleve. De ble stoppet av to politikonstabler som ba dem slette bildene de hadde tatt av en helt ordinær busstasjon i Nord-London, skriver Guardian.co.uk.

Tok navn og passnummer

I tillegg noterte politikonstablene ned navn, passnummer og adressen til hotellet de bodde på. Som forklaring på det hele fikk de at det var strengt forbudt å ta bilder av noe som helst som hadde med transport å gjøre.

- Jeg har aldri opplevd noe lignende, selv ikke i kommunistland, sa Matzka til den britiske avisen.

- Google Street View viser jo detaljer av alle byene på nettet, men en far og sønn har ikke lov å ta bilder av Londons landemerker.

Busstasjonen de tok bildet av ligger i Walthamstow, et av Londons forsteder. Den er ikke spesielt lekker, men sønnen til Matzka liker å ta bilder av det ekte og urbane, og da holder det ikke å bare knipse glansbilder som Buckingham Palace.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.