Fra Argentina til Skottland; her er flere Oscar-nominerte geografitips

Italia, Storbritannia, Spania og Sør-Amerika. Her er reisetips i hælene på ytterligere fem Oscar-nominerte.

The Passion of the Christ er filmet i Italia, deriblant noe i Roma, men Mel Gibson har nok valgt litt mer ukjente steder enn Trevifontenen som sees her.
The Passion of the Christ er filmet i Italia, deriblant noe i Roma, men Mel Gibson har nok valgt litt mer ukjente steder enn Trevifontenen som sees her. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

The Passion of the Christ

Nominert:Nominert i tre kategorier; beste filmmusikk, beste sminke og beste foto. Vant ingen priser.

Lokaliteter:Mel Gibson opererer bak kamera i denne kontroversielle filmen som omhandler Jesus' siste tolv timer. Det meste av opptakene til filmen er gjort i Italia, og Mel Gibson skal ha valgt steder som tidligere ikke har figurert på film. Du kan se bilder fra de italienske byene Roma, Lazio, Craco, Matera, og Basilicata.

Harry Potter og fangen av Azkaban

Nominert: To nominasjoner til Harry Potter; beste visuelle effekter og beste musikk. Vant ingen priser.

Lokaliteter:Dette er filmatiseringen av den tredje boken om Harry Potter, og som i de øvrige filmene er det Storbritannia som gjelder.

Sett kurs mot Glencoe i Skottland; her er Hagrid's hytte lokalisert. Alnwick Castle i Northumberland sees også i denne filmen, som kulisser for det som skal være områdene rundt Galtvort skole. I denne tredje filmen blir vi også tatt med til innsjøen Virginia Water i Surrey, som ligger sørvest for London. Innsjøen ligger i den sørlige delen av den store parken som tilhører Windsor Castle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer