Fra juli til desember

De virkelig flotte festene er lagt på sommeren, og du har enda mulighet for å ta del i de mange store begivenhetsrike festene i Spania.

Publisert
Sist oppdatert
Små frukter, stor glede.
Små frukter, stor glede. Vis mer


La Tomatina, Buñol, Valencia

27. august, 2003. Plask, sprut og ketchup, det er Buñol og La Tomatina, den lille tomaten. 120 tonn tomater kastes gjennom gatene. Ta en tomat og bli med i krigen.

Les mer
La tomatina

Fiesta de Moros y Christianos, Villajoyosa, Alicante

24-31 juli: Til forskjell fra andre feiringer som markerer slagene mellom de kristne og arabere i Valencia- regionen, utkjempes de symbolske slagene både på land og til vanns. Ved solnedgang på festens første dag går alle ned til stranden for å være vitne til hvordan slaget mellom maurerne og de kristne utvikler seg. Først vinner maurerne, de kristne blir tvunget i retrett og de førstnevnte inntar byen. Mot slutten av dagen, etter at de kristne har samlet nytt mot og nye krefter, følger et nytt slag der de mauriske troppene endelig blir drevet ut av byen og tilbake til sjøen. I triumf marsjerer så de kristne med bildet av Santa Marta gjennom Villajoyosas gater.

Romería de los Vikingos

Den 3. august minnes man vikingenes herjinger i Catoira, Pontevedra, Galicia. Kanskje du gjør suksess som giri, det spanske tilsvaret til latinamerikanernes gringo, under denne festen?

Feria y fiestas de la Vendimia, Requena, Valencia

Siste uken i august: Vinhøsten med vin og prosesjoner, og det brennes av et symbolsk monument til ære for vinhøsten. Det rigges til en vinfontene som alle kan forsyne seg fra.

Også i Montilla i Cordoba feires vinhøsten. Her stelles det i stand prosesjoner tilære for vinmadonnaen, og årets første vinost blir velsignet.

I Jerez de la Frontera feirer man de landenen som kjøper distriktets mest berømte produkt, sherryen. Her er det musikk, dans, marked, vakre prosesjoner og konkurranser.

Nuestra Señora de la Merced, Barcelona

Barceloneserne elsker fest. Den 24. september er et igjen klart for fest og denne gangen er det vår frues nåde som feires. Denne festen har et sammensatt program: Her handler det om sport, folklore, kunstutstillinger og musikk. Barcelona har også mange andre fester.

Ekstern lenke:
Barcelona kommune

Fiesta i fra januar til juli
Tilbake til introartikkelen

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer