Fra juli til desember

De virkelig flotte festene er lagt på sommeren, og du har enda mulighet for å ta del i de mange store begivenhetsrike festene i Spania.

Publisert
Sist oppdatert

La Tomatina, Buñol, Valencia

27. august, 2003. Plask, sprut og ketchup, det er Buñol og La Tomatina, den lille tomaten. 120 tonn tomater kastes gjennom gatene. Ta en tomat og bli med i krigen.

Les merLa tomatina

Fiesta de Moros y Christianos, Villajoyosa, Alicante

24-31 juli: Til forskjell fra andre feiringer som markerer slagene mellom de kristne og arabere i Valencia- regionen, utkjempes de symbolske slagene både på land og til vanns. Ved solnedgang på festens første dag går alle ned til stranden for å være vitne til hvordan slaget mellom maurerne og de kristne utvikler seg. Først vinner maurerne, de kristne blir tvunget i retrett og de førstnevnte inntar byen. Mot slutten av dagen, etter at de kristne har samlet nytt mot og nye krefter, følger et nytt slag der de mauriske troppene endelig blir drevet ut av byen og tilbake til sjøen. I triumf marsjerer så de kristne med bildet av Santa Marta gjennom Villajoyosas gater.

Romería de los Vikingos

Den 3. august minnes man vikingenes herjinger i Catoira, Pontevedra, Galicia. Kanskje du gjør suksess som giri, det spanske tilsvaret til latinamerikanernes gringo, under denne festen?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer